24.3.2009

Tennessee Techiin

Tuli mieleeni, että voisi kirjoittaa muutaman vinkin tänne opiskelemaan tuleville. Osaa hieman varautua ja tietää mitä tehdä eri tilanteissa...

- Luottokortti; maksaminen sillä täällä käy näppärästi ja se käy lähes joka paikkaan!

-Meal Plan; Täällä saa opiskelijakorttiin ladattua ruokailusuunnitelman, jota voi käyttää koulun ruokalassa ja grillillä. Kannattaa miettiä tarkkaan, minkälaisen paketin ottaa ja ottaako lainkaan. Me emme ottaneet ja olemme sen kokeneet hyväksi. Belgialaiset ystävämme ottivat 19 ateriaa viikossa ja sanoivat sen olevan ihan turha. Sillä täällä tulee syöty paljon muualla, paikallisissa ravintoloissa ja muissa pikaruokapaikoissa. Ruoka ruokalassa ja grillillä käy melko äkkiä yksitoikkoiseksi, varsinkaan jos ei ole hyvin suuri roskaruuan ystävä.

- Asuntolamaksu; tämä pitää maksaa kerralla ensimmäisinä päivinä, joten kannattaa varautua joko tarpeeksi isolla luottorajalla tai koittaa saada käteistä sen verran, että saa maksettua. Ihan pakkotilanteessa sen pystyy myös maksamaan erissä.

-Auto; Ilman autoakin täällä pystyy elämään. Taksit on melko halpoja, 4 dollaria suuntaansa Cookevillen alueella. Mutta jos täällä aikoo olla pidempään, suosittelen auton ostamista! Sillä kävellen on hankala päästä mihinkään. Etäisyydet on melko pitkiä ja kävelyteitä ei läheskään joka paikkaan ole. Eikä viikonloppureissuja silmällä pitäen tarvitse joka kerta vuokrata autoa, eli tulee halvemmaksi. Erityisen välttämätön auto on, jos aikoo asua muualla kuin kampuksella. Sillä kävellen ei tänne pääse kuin ihan lähistöllä olevilta asunnoilta... esim. Eagles Landingista matkaa tulee jo sen verran, ettei kävellen joka aamu viitsi lähteä.

-Tennesseen ajokortti; Tennesseen laki edellyttää, että jokainen Tennesseessä autoa ajava hankkii Tennesseen ajokortin. 30 päivää Tennesseehen saapumisesta saa ajaa omalla ajokortilla, mutta kannattaa heti mennä vaan hankkimaan se paikallinen kortti, sillä se maksaa vain 22 dollaria. Siihen sisältyy teoria ja ajokoe, aikaa kannattaa varata vähintään 2 päivää koko touhulle. Se käy myös näppärästi henkilöllisyystodistuksesta, eikä tarvitse eurooppalaisen ajokortin kanssa aina selitellä missä on syntymäpäivä ja miten niitä päiviä siitä oikein kuuluu katsoa... Säästyy monelta epäselvyydeltä.

-Maksut; Ekoina päivinä joutuu makselemaan kaiken näköistä... mm. asuntolamaksun (jos asuu kampuksella), postilokero maksun (n. 15 dollaria), kirjoja, meal plan (jos sen ottaa) jne... Eli kannattaa varautua siihen, että tililtä rahaa löytyy! Asuntolamaksu oli n. 1700 dollaria, plus kirjat joita meille tuli 5 kappaletta olivat noin 150 dollaria kappale jne...

-Jääkaappi; Asuntolassa asuvalle melkoinen välttämättömyys, varsinkin jos haluaa syödä välillä jotain muutakin kuin koulun ruokaa. Me syömme aina aamupalan huoneessa, eli jääkaapista löytyy maitoa, leikkelettä, juustoa jne... ja saa pidettyä mukavasti juomatkin kylmänä. Kannattaa katsoa käytettyjä jääkaappeja koulun ilmoitustaululta, niitä saa sieltä mukavaan hintaan! Tai Walmart myy sopuhintaan uusiakin, jos mieluista ei löydy. Me maksoimme omastamme 150 dollari + vero Walmartista.

-Kännykkä; Ostimme paikallisen kännykän Walmartista. Net10 palveluntarjoajan pay as you go-version, eli mukana tuli kännykkä ja puheminuutteja 300. Hintaa oli 30 dollaria (+vero). Omalla kännykällä ei kannata soitella, sillä se on törkeen kallista. Minuutti hinta on suomeen n. 2 euroa, kun taas Jenkkikännyllä minuutti vastaa minuuttia, eli halpaa lystiä soitella lankapuhelimeen Suomeen. Net10 palvelun puhelimella ei voi soittaa suomalaisiin kännyköihin, ainoastaan lankapuhelimiin. Tähän jenkkipuhelimeen saa ladattua aina näppärästi lisää minuutteja, jos ne pääsevät loppumaan, ja kuuluvuudet ovat hyvät muissakin osavaltioissa.

Asuntolasta:

Huoneet ovat pieniä, mutta pienillä asioilla tämänkin saa näyttämään ja tuntumaan viihtyisälle. Kaikki on kulunutta ja vanhaa. Vessoja ei huoneissa ole, vaan ne ovat käytävällä koko kerroksen käytettävissä. Yksityisyttä ei siis siinä mielessä ole.

Äänet käytävältä kuuluvat erinomaisesti huoneisiin, samoin kuin huoneesta toiseen. Eristyksiä seinissä ei juurikaan ole.

Nettiyhteys löytyy joka huoneesta, mutta resnet ei juurikaan kovin luotettava ole. Pätkii ja on todella hidas. Mutta sillä saa pidettyä yhteyttä suomeen esim. Skypen tai Messengerin avulla. Ja pystyy hoitamaan pankkiasiat nettipankissa.

Ainut oikein isoiso miinus asuntolasumisessa on se, ettei täällä ole minkään tyylin keittomahdollisuuksia. Ei ole edes kerroskeittiöitä tai koko asuntolarakennuksen yhteistä keittiötä.
--------

Tech Village

On kampuksen reunalla oleva asuinalue, joka on tarkoitettu pariskunnille ja perheille. Mutta ainakin meille sanottiin, että halutessamme voisimme myös sinne hakea asumaan.

Tech Village asunnot ovat pieniä, mutta kaikki on asujan omassa käytössä. Eli ei tarvitse jakaa tiloja muiden kanssa.

Ainut iso miinus Tech Villagessa on se, että huoneet vuokrataan tyhjinä, eli niihin ei sisälly minkään tyylin huonekaluja.
--------

Eagles Landing

Eagles Landing on opiskelijoille tarkoitettu asuinalue n. 5 mailin päässä kampukselta. Siellä jokaiselle asukkaalle on oma huone ja kylpyhuone, yhteistä ovat keittiö, olohuone sekä pyykkitila.

Eagles Landing on kampusasuntolaa hintavampi, mutta huoneet ovat tilavammat ja miellyttävämmät kuin kampuksen asuntolassa. Sekä pystyy itse laittamaan halutessaan ruokaa, eikä tarvitse syödä koululla
--------

Lisäilen tähän asioita, kun tulee taas mieleen, mitä kannattaa muistaa tai ottaa huomioon tai ajatella, jos on tulossa Tennessee Techiin!!

Ei kommentteja: