12.3.2009

Päivä 6: Kennedy Space Center

Aamupalan jälkeen suuntasimme heti auton nokan kohti Kennedy Space Centeriä. Ajomatka sinne kesti n. 45 minuuttia.

Ajomatkalla vieraiijoiden keskukseen nähtiin jo mielenkiintoisia näkymiä. Nimittän alligaattoreita makasi ojissa tien vieressä! Hauska nähdä niitä ihan noin luonnossa! Jotenkin sitä ei ole ajatellut, että niitä ihan vapaana luonnossakin elää, eikä vain jossain eläintarhoissa...

Päätimme Kennedy Space Centeriin päästyämme ottaa kunnon kiertoajelu alueella. Kahdesta vaihtoehdosta valitsimme Nasa Up Close kiertueen, ajatellen, jos vaikka näkisimme lähdössä olevan sukkulan edes kaukaa.

Ennen kiertoajelun alkua kerkesimme hieman kiertelemään vierailijoille tarkoitulla alueella, kävimme katselemassa roboteista kertovan esittelyn ja rakettipuutarhassa katsomassa vanhat avaruusraketit läpi.

Kiertoajelu suoritettiin mukavan ja todella asioista tietävän oppaan johdolla. Hän kertoi hauskoja vitsejä ja muita mielenkiintoisia juttuja Kennedy Space Centeristä ja yleensäkin NASAsta.

Kiertoajelu kesti n. 2 tuntia. Kävimme tutustumassa läheltä kahden laukaisualustan välissä olevaan mittauspisteeseen ja näimme lähdössä olevan sukkulan vajaan mailin päästä!! Saimme myös räpsiä mielin määrin kuvia paikoista, joita näimme!

Tuntui ihan surrealistiselle olla koko paikassa ja nähdä rakennuksia ja asioita, joita on nähty vain televisiossa. Kyllä sitä välillä itku oli todella herkässä, sillä tuossa paikassa vierailusta olen haaveillut jo monia monia vuosia!

Vähän jäi harmittamaan, kun sukkulan laukaisu jouduttiin siirtämään toiselle päivälle, sillä muuten olisimme sen menneet katsomaan!

Koko päivä meni tuolla Kennedy Space Centerissä. Kierroksen jälkeen, joka koko kestoltaan olikin lähemmäs 4 tuntia, kävimme vielä pikaisesti katsomassa muutaman näyttelyn ennen kuin piti jo lähteä pois, koska paikka suljettiin.

Kävimme hakemassa vähän ruokaa ja menimme hotellille hetkeksi lepäämään. Sit lähdimmekin moikkaamaan Orlandoon asti tulleita kavereitamme ja otimme muutamat lähi ravintolassa.

Huomenna olisi vuorossa Seaworld!!

Ei kommentteja: