7.3.2009

Päivä 1: Cookevillestä Tampaan

Aamulla kello herätti 5:15. Ensin mielessäni nurisin, että mitä hittoa sen näin aikaisin herättää, kun ulkona oli vielä ihan pimeetä. Sit yhtäkkiä välähti!! Ei piru, tänään pitäis lähtee kohti Floridaa!! Kampesin itteni nopeesti sängystä ylös ja menin suihkuun.

Suihkun jälkeen pakkasimme loput tavarat pikaisesti ja laitoimme itsemme matkakuntoon. 6:38 starttasimme vihdoin matkaan Crawford Hallin parkkipaikalta.

Mä aloitin ajovuorossa ja ajelimmekin useamman tuntia, ennen kuin pysähdyimme n. 3,5 h kuluttua syömään lounasta. Noh, lounasta ja lounasta, sillä menimme maistamaan ensimmäistä kertaa kunnon amerikkalaisia vohveleita Waffle houseen Georgian puolella. Ja kyllä ne osaskin maistua mahtavalle! Nelli otti vohvelin pekaanipähkinöillä ja mä otin mustikkavohvelin. Siihen päälle vaahterasiirappia… Mmm… Ei ole sit koskaan vohvelit maistuneet niin hyvälle! Anteeks vaan äiti! :D

Nelli siirtyi kuskinpenkille ja ajeltiinkin taas aika matka… Mä vetäisin noin tunnin tirsat siinä pelkääjän penkillä, kun maisemat oli melko yksitoikkoista siinä Interstaten varrella. Sit taas kateltiin maisemia.

Jonkin aikaa ajeltuamme piti ohittaa Atlantan keskusta sujuvasti mutta pikkasen ajovirheen takia sit kaarrettiin mukavasti keskustan kautta. Ei nyt onneks sentään ihan downtownin puolelta, mut ihan riittävää jännitysmomenttia saatiin kun seikkailtiin kaduilla etsien oikeaa reittiä takaisin Interstate 75:lle. Onneks meillä oli hyvä ja toimiva Garmin mukana!! Ilman sitä oltias oltu kyllä pahasti pississä.

Maisemat muuttuivat vihreämmiksi ja vihreämmiksi mitä etelämmäs ajeltiin. Koko ajan tien varsilla näkyi maanvilejlystä ja paaaaljon lehmiä!! Sekä ihania farmeja hevoslaumoineen! Nellin kanssa ihan fiiliksissä niitä ihasteltiin! Hienoja suunnitelmia keksittiin jo eläkepäiviks! ;)

Jossain vaiheessa pysättiin tankkaamaan eräälle huoltsikalle ja oli hauska huomata, että myivät tuoreita sitrushedelmiä, esimerkiksi appelsiineja ja greippejä siinä pihalla! Ihanan näköisiä kekoja, värikkäitä ja niin herkkullisen oloisia!! Piti niistä pari kuvaa räppästä muistoksi.

N. 11 tunnin ajomatkan jälkeen saavuimme vihdoin ja viimein Tampaan. Hotelli löytyi todella helposti, sillä se oli suoraan Interstaten varrella. Käytiin chekkaamassa itsellemme huone, ja vietiin tavarat huoneeseen. Kauhea nälkä jo vaivasi, kun päivän aikana ei oltu syöty kuin yhdet banaanit, vähän Oreo-keksejä ja Doritos-nachoja. Lähdettiin etsimään ruokapaikkaa.

Huomaa, että on helppo etsiä esim. ruokapaikkoja ja kauppoja, kun on tullut jenkeissä vietettyä jo pari kuukautta, sillä heti tiedettiin etsiä Applebee’s-ketjun ravintola. Tiedettiin, et siellä on hyvää ruokaa ja päätettiin mennä sinne. Mitkään hampparit tai muut pikaruuat ei meille oikein maistu, joten mentiin syömään kunnon pihvit. Ja kyllä se ruoka vaan olikin niin hyvää! 9 unssin pihvit perunamuusin kanssa! NAM! Ruokajuomaksi otin loman kunniaksi margaritan ja Nelli sai tyytyä pepsiin, koska oli ajovuorossa. :D Nelli jäi vielä hieman kaipaamaan jotain jälkkäriä ja otti aivan ihanaa suklaakakkua vaniljajäätelöllä.

Ruokailun suunnattiin vielä Walmartiin, koska olin ihan unohtanut ottaa hammasharjan mukaani. Ostimme myös hieman olutta, kun kerran nyt sellainen vapaus meillä oli. Kampushan on täysin alkoholiton, eli siellä ei saa juoda, eikä sinne saisi tulla humalassa… Ensimmäistä olemme kunnioittaneet 100%... toisen kanssa on hieman lipsuttu, myönnetään…

Hieman vielä telkkarin katselua ja sit unille. Huomenna olisi vuororssa Tampan downtowniin tutustuminen ja kenties hieman biitsillä löhöilyä!! Sillä täällä on L-Ä-M-M-I-N!!!

Ei kommentteja: