29.3.2009

Viikot vierivät...

...ja taas ollaan sunnuntaissa. Viikko lähempänä kotiin lähtöä. Jäljellä olisi enää 7 viikkoa ennen kuin matkan loppu häämöttää.

Arki on taas astunut kuvioihin Spring Breakin jälkeen. Kovasti on yritetty opiskella, sillä nytkin on maanantaina taas yksi tentti. Samalla pitäis tehdä yksi online-pistari ja laskea kotitehtäviä. Hommaa piisaa...

Eilen käytiin ekaa kertaa pelaamassa racquetballia! Se on saman tapainen peli, kuin squash. En tiedä oikein mitä eroa noilla lajeilla on, mutta samanlaisella kentällä pelataan, samantapaisin välinein. Oli tosi hauskaa!! Rick ja Chris meitä opetti pelaamaan, kun meistä kumpikaan ei koskaan ole kyseista lajia tai squashia kokeillut! Aluks oli kyllä tosi vaikea pysyä pallon perässä mutta pikku hiljaa sitä tajus hieman enemmän, miten pitää liikkua ja lyödä.

Tänään käytiin sit toista kertaa pelaamassa ja voi hitto et osaakin oikean käden lihakset olla hellänä. :D Tosi hyvää tekee! Tuntuu et hiki tulee vaikket tee mitään. Vaikka kyllähän siel kentällä tulee juostua koko ajan, mutta sitä vaan ei sillain huomaa.

Täällä on tällä hetkellä kevät jo ihan täysillä päällä. Puissa on kukkia, mikä on jännä, sillä yleensähän Suomessa tulee ensin lehdet puihin. Mut täällä tuli kukat ensin ja nyt alkaa pikkuhiljaa pilkottaa hiiren korvat. Lämmintä on ollut, kuluvalla viikolla olis suurimmaks osaks 20 astetta päivisin, vaikka tänään onkin ollut alle 10 astetta.

24.3.2009

Harlem Globetrotters!!

Tänään käytiin tuossa Eblen centerissä katsomassa Harlem Globetrotterseja!!

Show oli mahtava!! Naurettiin vatsamme kipeiksi heidän jutuilleen! Tämähän on siis showkoripalloa, eli eivät varsinaisesti pelaa koripalloa, vaan kikkailevat palloilla kaiken näköistä ja ovat pelaavinaan toista joukkuetta vastaan.

Pelin loputtua saatiin mennä hakemaan nimmareita, mut valitettavasti ei Nellin kanssa keritty ihan kaikki samaan. Mutta suurin osa kuitenkin! Nyt on komea Tennessee Techin pikkukoripallo nimmareilla koristettuna odottamassa arvoistaan paikkaa!

Hauskaa oli ja voin suositella kyllä, jos pitää koripallosta!

Tennessee Techiin

Tuli mieleeni, että voisi kirjoittaa muutaman vinkin tänne opiskelemaan tuleville. Osaa hieman varautua ja tietää mitä tehdä eri tilanteissa...

- Luottokortti; maksaminen sillä täällä käy näppärästi ja se käy lähes joka paikkaan!

-Meal Plan; Täällä saa opiskelijakorttiin ladattua ruokailusuunnitelman, jota voi käyttää koulun ruokalassa ja grillillä. Kannattaa miettiä tarkkaan, minkälaisen paketin ottaa ja ottaako lainkaan. Me emme ottaneet ja olemme sen kokeneet hyväksi. Belgialaiset ystävämme ottivat 19 ateriaa viikossa ja sanoivat sen olevan ihan turha. Sillä täällä tulee syöty paljon muualla, paikallisissa ravintoloissa ja muissa pikaruokapaikoissa. Ruoka ruokalassa ja grillillä käy melko äkkiä yksitoikkoiseksi, varsinkaan jos ei ole hyvin suuri roskaruuan ystävä.

- Asuntolamaksu; tämä pitää maksaa kerralla ensimmäisinä päivinä, joten kannattaa varautua joko tarpeeksi isolla luottorajalla tai koittaa saada käteistä sen verran, että saa maksettua. Ihan pakkotilanteessa sen pystyy myös maksamaan erissä.

-Auto; Ilman autoakin täällä pystyy elämään. Taksit on melko halpoja, 4 dollaria suuntaansa Cookevillen alueella. Mutta jos täällä aikoo olla pidempään, suosittelen auton ostamista! Sillä kävellen on hankala päästä mihinkään. Etäisyydet on melko pitkiä ja kävelyteitä ei läheskään joka paikkaan ole. Eikä viikonloppureissuja silmällä pitäen tarvitse joka kerta vuokrata autoa, eli tulee halvemmaksi. Erityisen välttämätön auto on, jos aikoo asua muualla kuin kampuksella. Sillä kävellen ei tänne pääse kuin ihan lähistöllä olevilta asunnoilta... esim. Eagles Landingista matkaa tulee jo sen verran, ettei kävellen joka aamu viitsi lähteä.

-Tennesseen ajokortti; Tennesseen laki edellyttää, että jokainen Tennesseessä autoa ajava hankkii Tennesseen ajokortin. 30 päivää Tennesseehen saapumisesta saa ajaa omalla ajokortilla, mutta kannattaa heti mennä vaan hankkimaan se paikallinen kortti, sillä se maksaa vain 22 dollaria. Siihen sisältyy teoria ja ajokoe, aikaa kannattaa varata vähintään 2 päivää koko touhulle. Se käy myös näppärästi henkilöllisyystodistuksesta, eikä tarvitse eurooppalaisen ajokortin kanssa aina selitellä missä on syntymäpäivä ja miten niitä päiviä siitä oikein kuuluu katsoa... Säästyy monelta epäselvyydeltä.

-Maksut; Ekoina päivinä joutuu makselemaan kaiken näköistä... mm. asuntolamaksun (jos asuu kampuksella), postilokero maksun (n. 15 dollaria), kirjoja, meal plan (jos sen ottaa) jne... Eli kannattaa varautua siihen, että tililtä rahaa löytyy! Asuntolamaksu oli n. 1700 dollaria, plus kirjat joita meille tuli 5 kappaletta olivat noin 150 dollaria kappale jne...

-Jääkaappi; Asuntolassa asuvalle melkoinen välttämättömyys, varsinkin jos haluaa syödä välillä jotain muutakin kuin koulun ruokaa. Me syömme aina aamupalan huoneessa, eli jääkaapista löytyy maitoa, leikkelettä, juustoa jne... ja saa pidettyä mukavasti juomatkin kylmänä. Kannattaa katsoa käytettyjä jääkaappeja koulun ilmoitustaululta, niitä saa sieltä mukavaan hintaan! Tai Walmart myy sopuhintaan uusiakin, jos mieluista ei löydy. Me maksoimme omastamme 150 dollari + vero Walmartista.

-Kännykkä; Ostimme paikallisen kännykän Walmartista. Net10 palveluntarjoajan pay as you go-version, eli mukana tuli kännykkä ja puheminuutteja 300. Hintaa oli 30 dollaria (+vero). Omalla kännykällä ei kannata soitella, sillä se on törkeen kallista. Minuutti hinta on suomeen n. 2 euroa, kun taas Jenkkikännyllä minuutti vastaa minuuttia, eli halpaa lystiä soitella lankapuhelimeen Suomeen. Net10 palvelun puhelimella ei voi soittaa suomalaisiin kännyköihin, ainoastaan lankapuhelimiin. Tähän jenkkipuhelimeen saa ladattua aina näppärästi lisää minuutteja, jos ne pääsevät loppumaan, ja kuuluvuudet ovat hyvät muissakin osavaltioissa.

Asuntolasta:

Huoneet ovat pieniä, mutta pienillä asioilla tämänkin saa näyttämään ja tuntumaan viihtyisälle. Kaikki on kulunutta ja vanhaa. Vessoja ei huoneissa ole, vaan ne ovat käytävällä koko kerroksen käytettävissä. Yksityisyttä ei siis siinä mielessä ole.

Äänet käytävältä kuuluvat erinomaisesti huoneisiin, samoin kuin huoneesta toiseen. Eristyksiä seinissä ei juurikaan ole.

Nettiyhteys löytyy joka huoneesta, mutta resnet ei juurikaan kovin luotettava ole. Pätkii ja on todella hidas. Mutta sillä saa pidettyä yhteyttä suomeen esim. Skypen tai Messengerin avulla. Ja pystyy hoitamaan pankkiasiat nettipankissa.

Ainut oikein isoiso miinus asuntolasumisessa on se, ettei täällä ole minkään tyylin keittomahdollisuuksia. Ei ole edes kerroskeittiöitä tai koko asuntolarakennuksen yhteistä keittiötä.
--------

Tech Village

On kampuksen reunalla oleva asuinalue, joka on tarkoitettu pariskunnille ja perheille. Mutta ainakin meille sanottiin, että halutessamme voisimme myös sinne hakea asumaan.

Tech Village asunnot ovat pieniä, mutta kaikki on asujan omassa käytössä. Eli ei tarvitse jakaa tiloja muiden kanssa.

Ainut iso miinus Tech Villagessa on se, että huoneet vuokrataan tyhjinä, eli niihin ei sisälly minkään tyylin huonekaluja.
--------

Eagles Landing

Eagles Landing on opiskelijoille tarkoitettu asuinalue n. 5 mailin päässä kampukselta. Siellä jokaiselle asukkaalle on oma huone ja kylpyhuone, yhteistä ovat keittiö, olohuone sekä pyykkitila.

Eagles Landing on kampusasuntolaa hintavampi, mutta huoneet ovat tilavammat ja miellyttävämmät kuin kampuksen asuntolassa. Sekä pystyy itse laittamaan halutessaan ruokaa, eikä tarvitse syödä koululla
--------

Lisäilen tähän asioita, kun tulee taas mieleen, mitä kannattaa muistaa tai ottaa huomioon tai ajatella, jos on tulossa Tennessee Techiin!!

14.3.2009

Päivä 8: Orlando - Cookeville ajomatka

Päivästä ei paljon olekkaan kerrottavaa... Aamulla kello 7 starttasimme hotellilta ja kävimme Starbucksilta hakemassa aamupalaa, sillä hotellin aamupalatarjoilu alkoi vasta 8 aikaan.

Syötyämme hieman aloitimme pitkän urakan kohti paikkaa, jota kutsumme kodiksi vielä muutaman viikon...

Ilma oli pilvinen ja sinänsä ajokeli oli ihan mukava. Mutta mitä lähemmäs Cookevilleä tulimme, sitä pilvisemmäksi ja sumuisemmaksi ilma muuttui ja ajaminen muuttui epämukavammaksi, kun tulimme yhdelle osuudelle, jossa tie mutkitteli pienellä vuorella.

Kiitos Garminin kaikki ajomatkat Floridaan ja Floridassa sujuivat hyvin kivuttomasti! Täytyy kyllä sanoa, että parempaa keksintöä ei olekaan matkustajalle... Kävellessäkin näppärä käyttää, ei tarvitse pelata minkään paperikarttojen kanssa. Monet kerrat ois oltu ihan hukassa, jos navigaattoria ei olisi ollut, kun hieman harhaan ajettiin. Sit vaan odotettiin hetki kun Garmin laski reitin uudelleen ja taas jatkettiin uutta reittiä pitkin!

Ja auto oli todella hyvä ja mukava ajettava!! Polttoainetta kulutti melkoisesti mutta muuten oli todella hyvä valinta noin pitkälle reissulle! Selkä ei vihoitellut yhtään, penkki oli todella hyvä ja siinä oli riittävästi säädettävyyttä! Ja oli näppärä ajella Nellin kanssa, kun vaihdettiin kuskia, ei tarvinnut säätää mitään! :D Peilit ja kaikki oli sopivilla kohdilla, kun kerran molemmat ollaan ihan sentilleen saman mittaiset.

13.3.2009

Päivä 7: Seaworld

Seaworldiin ei kauaa hotellilta ajanutkaan. Noin 20 minuutin päästä parkkeerattiin julmetun isolle parkkipaikalle ja käppäiltiin lippuluukulle jonottamaan.

Liput saatuamme katsoimme ensin mihin aikaan showt olivat jotta haluamamme niistä nähtäisiin. Hetken kierreltyämme menimmekin katsomaan ensimmäisenä Merirosvo-merileijona showta joka oli todella hauska!!

Seuraavana vuorossa oli koira ja kissashow, mikä oli todella loistava! Siinä näki, miten hyvin voi eläimen kouluttaa, jos vain haluaa!! Jopa kissat tekivät asioita, joita harvemmin niiden näät tekevän...

Tämän jälkeen hetken taas kierreltyämme menimme katsomaan Shamu Showta, eli miekkavalaiden showta. Se oli jotain ihan sanoin kuvaamatonta... Miten pieni ihminen voi saada niin järjettömän ison eläimen tekemään temppuja, joita teki! Ja aikamoinen keskinäinen kunnioitus saa olla kouluttajan ja eläimen välillä, että niin iso peto päästää ihmisen koskemaan itseään ilman että haukkaa suuhunsa välipalana! Täältä saatiin upeita kuvia!!

Delfiinishow oli myös mieletön! Siinä ei ollut pelkästään delfiinien temppuja vaan upeita akrobatia temppuja höystettynä erilaisilla uimahypyillä! Puvusto ja temput olivat mielettömän hienoja!

Kiertelimme katselemassa myös lähes kaikki muut eläimet mitä alueella oli. Erityisesti ihastuin pitkään putkeen joka kulki akvaarion alla. Oli mahtava olla lähellä putken seinämää ja katsella kaloja, niin kuin itse olisi sisäällä akvaariossa!

Ja melkein päivän kohokohta oli kyllä se hetki, kun pääsin koskettamaan delfiiniä!!! Oli jännän tuntuinen! Ihan kuin märkäpukua tai jotain kumipukua olisi koskenut. :D Upeita eläimiä... kyllä me silti siinä delfiinien altaan vierellä hengailtiinkin varmaan tunti ellei pidempäänkin ennen kuin suostuivat kosketeltaviksi! Mutta maksoi vaivan!

Pitkän ja väsyttävän päivän jälkeen vihdoin 18 aikohin palattiin takaisin hotellille. Huomenna olisi edessä ajomatka takaisin Cookevilleen. Surullista kyllä, joudumme Floridan jättämään taaksemme ja palaamaan kylmään ja pilviseen Cookevilleen.

Floridaan on kyllä päästävä takaisin!! Upeita maisemia ja niin ihanan lämmintä!!

12.3.2009

Päivä 6: Kennedy Space Center

Aamupalan jälkeen suuntasimme heti auton nokan kohti Kennedy Space Centeriä. Ajomatka sinne kesti n. 45 minuuttia.

Ajomatkalla vieraiijoiden keskukseen nähtiin jo mielenkiintoisia näkymiä. Nimittän alligaattoreita makasi ojissa tien vieressä! Hauska nähdä niitä ihan noin luonnossa! Jotenkin sitä ei ole ajatellut, että niitä ihan vapaana luonnossakin elää, eikä vain jossain eläintarhoissa...

Päätimme Kennedy Space Centeriin päästyämme ottaa kunnon kiertoajelu alueella. Kahdesta vaihtoehdosta valitsimme Nasa Up Close kiertueen, ajatellen, jos vaikka näkisimme lähdössä olevan sukkulan edes kaukaa.

Ennen kiertoajelun alkua kerkesimme hieman kiertelemään vierailijoille tarkoitulla alueella, kävimme katselemassa roboteista kertovan esittelyn ja rakettipuutarhassa katsomassa vanhat avaruusraketit läpi.

Kiertoajelu suoritettiin mukavan ja todella asioista tietävän oppaan johdolla. Hän kertoi hauskoja vitsejä ja muita mielenkiintoisia juttuja Kennedy Space Centeristä ja yleensäkin NASAsta.

Kiertoajelu kesti n. 2 tuntia. Kävimme tutustumassa läheltä kahden laukaisualustan välissä olevaan mittauspisteeseen ja näimme lähdössä olevan sukkulan vajaan mailin päästä!! Saimme myös räpsiä mielin määrin kuvia paikoista, joita näimme!

Tuntui ihan surrealistiselle olla koko paikassa ja nähdä rakennuksia ja asioita, joita on nähty vain televisiossa. Kyllä sitä välillä itku oli todella herkässä, sillä tuossa paikassa vierailusta olen haaveillut jo monia monia vuosia!

Vähän jäi harmittamaan, kun sukkulan laukaisu jouduttiin siirtämään toiselle päivälle, sillä muuten olisimme sen menneet katsomaan!

Koko päivä meni tuolla Kennedy Space Centerissä. Kierroksen jälkeen, joka koko kestoltaan olikin lähemmäs 4 tuntia, kävimme vielä pikaisesti katsomassa muutaman näyttelyn ennen kuin piti jo lähteä pois, koska paikka suljettiin.

Kävimme hakemassa vähän ruokaa ja menimme hotellille hetkeksi lepäämään. Sit lähdimmekin moikkaamaan Orlandoon asti tulleita kavereitamme ja otimme muutamat lähi ravintolassa.

Huomenna olisi vuorossa Seaworld!!

11.3.2009

Päivä 5: Miami Beach ja matka Orlandoon

Suunnattiin ensimmäisenä aamulla kohti Miami Beachiä. Mentiin South Beachille ottamaan arskaa muutamaks tuntia ennen kuin piti lähteä ajamaan kohti Orlandoa.

Aurinko paistoi ihanasta ja vähän päästiin palamaankin suojakerroin 80 omaavasta aurinkorasvasta huolimatta.

Kuultiin myös hämmästykseksemme ekaa kertaa suomea jenkkilän reissun aikana. Tai onhan me kuultu yhden Cookevillen taksikuskin suusta et "mitä kuuluu" ja Don Fosterin vaimon kanssa juteltu, mutta muuten ei olla kieltä kuultu. Siel kaks poikaa kulki suomea höpöttäen ja me katottiin kuin halpoja makkaroita. Jälkeen päin naurettiin, et näytettiin varmaan idiooteilta niitä tujottaessamme, kun tajuttiin et ne puhuu suomee...

Käytiin vähän kävelemässä Miami Beachin kaupungissa vielä ennen lähtöä kohti Orlandoa. Se on kyllä todellinen pieni bilekapununki kaikkini baareineen ja ravintoloineen! Jos rahaa olisi, niin mikäs siinä, sinne vaan bilettämään! Mut suolaset hinnat pitää kyllä meikäläiset pois niistä baareista.

Clubeihin sisään maksaa joku 20 dollaria ja olut jotain 8 dollaria... Rick joi yhden Mojiton ja se maksoi 25 dollaria... Et ihan kauheesti ei siellä varaa olis bilettää.

Automatka Orlandoon sujui mukavasti. Oltiin perillä ennen auringonlaskua ja päästiin hotellimmee, joka olikin todella positiivinen yllätys Miamin rotanloukun jälkeen! Peti on leveä ja huone viihtyisä. Niin ja nythän meillä on ekaa kertaa nettikin käytössä, et saa vähän laitettua kuvia.

Huomenna ois tarkoitus mennä Kennedy Space Centeriin ja shoppailemaan. Harmi vaan, kun joutuivat perumaan huomiselle suunnitellun miehitetyn avaruus-sukkulan lähetyksen polttoainetankkiin tulleen vuodon takia... Oltais se menty katsomaan. Mut onneks ei keritty vielä ostamaan lippuja siihen.

Päivä 4. Key West

Heräiltiin siinä 9 aikohin ja mä kävin taas pikaiseen suihkussa. Sit napattiin tarvittavat tavarat mukaan ja lähdettiin hakemaan vettä Walmartista. Sen jälkeen mentiin hakeman Starbucksista aamupalaa mukaan ja lähdettiin ajamaan kohti Key Westiä. Kello oli tässä vaiheessa n. 11:00.

Ajomatka Key Westiin oli todella upea!!! Pitkän saari jonon päässä oleva Key West on keskellä Meksikon lahtea. Sinne pääsee yhtä tietä pitkin joka kulkee välillä ihan pelkkänä siltana keskellä merta. Näköalat olivat aivan mahtavat!!

Key Westin kaupunki ei sinänsä ollut kovin iso. Siellä mentiin suoraan rannalle, sillä haluttiin ottaa aurinkoa. Eka kerta Floridassa oloaikana! Ranta oli ihan mukava. Oli todella rauhallista, ei liikaa ihmisiä. Piti vaan eka etsiä paikka missä vaihtaa uikkarit ja käveltiinkin n. kilometri huoltsikalle. Se oli kiva juttu, sillä nähtiin paljon paikallisia taloja.

Sieltä löytyi ihania pikku taloja rehevine pihoineen. Oli todella paljon palmuja ja muita sen tapaisia kasveja pihoissa ja ne tekivätkin pihoista ihanan varjoisia, ja niissä on varmasti mukava viettää aikaa kun on oikein kuuma, sillä varjossakin lämpöä oli ihan riittävästi.

Pari tuntia rannalla köllittiin ja mentiin vähän uimaankin. Vesi oli todella lämmintä, sillä ranta oli hyvin matala. Johonkin polveen asti taisi olla vettä. Siellä kelluttiin ja istuskeltiin pohjassa ihan vaan itseämme viilentääksemme, sillä ilma oli hyvin hyvin kuuma.

N. 17:00 aikoihin oli jo pakko lähteä takaisin päin, että päästäisiin ”ihmisten” ajoissa perille. Oli hieno ajella takaisin Miamiin päin auringon laskiessa pikku hiljaa selkämme taa.

Käytiin hakemassa pizzat päivälliseksi ja ajettiin hotellille. Mukavasti saimme todeta, että hotellin avain ei toimi ja kävinkin 3 kertaa respassa hakemassa uutta kunnes 3. kerralla respan poika lähti meille ovea avaamaan…

Syötiin ja katellaan vähän telkkua. Tai no, Nelli tais jo simahtaa…

Huomenna vuorossa ensin vähän biitsiä Miami Beachin puolella ja sen jälkeen nokka kohti Orlandoa, jossa pitäis jo illalla olla!

9.3.2009

Päivä 3. Tampan eläintarha ja matka Miamiin

Aamulla taas heräiltiin hyvissä ajoin ja lähdettin kohti Lowry’s Tampa Zoota. Syötiin pikainen aamupalaa eläintarhan parkkipaikalla, eli banaania ja vettä pullosta.

Sisälle puistoon maksoi n. 20 dollaria. Oltais kovasti haluttu lähteä joelle veneilemäänkin, se olisi maksanut n. 10 dollaria lisää, mutta todettiin ettei meillä siihen valitettavasti ole aikaa, kun piti illalla olla jo Miamissa.

Ensimmäisenä kun sisään päästiin ja vähän matkaa oltiin kävelty, tuli vastaan laama taluttajansa kanssa. Pääsin sitä sit vähän halailemaan ja Nelli ottikin kuvan musta sen kanssa. Turkki oli ihan mielettömän pehmeä ja ihana!! Olisin voinut sen ottaa mukaani kotiin… :D

Eläintarha oli todella mielenkiintoinen! Päästiin kävelemän kenguroiden ja wallabien keskelle, silittelemään vuohia… Nähtiin todella läheltä myös kirhaveja!! Ne oli mahtavia!! Kieli ihan sininen ja olivat kovin kiinnostuneita kekseistä, joita niille sai syöttää ostamalla ne automaatista. Me tyydyttiin vaan katsomaan kun muut syötteli, mut silti saatiin muutamia hauskoja kuvia. Komena kokoisia eläimiä!

Päästiin myös lähituntumaan papukaijojen kanssa. Siellä oli iso lintuhäkki, missä linnut lenteli vapaana ja sinne pääsi sisälle. Hauskoja eläimiä mutta todella kova äänisiä! Korviin oikein otti kun kauniisti laulelivat. Siellä sai myös niitä ruokkia, ja linnut lensikin nätisti kädelle istumaan, kun ruokaa oli tarjolla.

Nähtiin myös ylisöpöjä manaatteja! Niille oli eläintarhassa ihan oma sairaalakin.

Pingviinien syöttöhetkikin päästiin todistamaan. Niiden uintia vedessä oli tosi hieno seurata!! Uivat todella nopeasti ja hoitaja kun heitti ruokaa veteen, alkoi aikamoinen molskina.

Joskus 14:00 aikaan piti sitten lähteä jo ajamaan kohti Miamia. Ajomatka meni todella sujuvasti, Interstateilla ei tällä kertaa ollut isompia hidasteita. Ekaa kertaa jouduttiin ajamaan tietullienkin läpi, joten tuli sekin käytäntö sitten tutuksi.

Illalla joskus 19:00 aikaan oltiin vihdoin Miamissa ja hotellilla. Hotelli osoittautui hieman erilaiseksi näin nätisti sanottuna, kuin odotettiin. No, okei, sen saa mitä tilaa, jos otat halvimman mahdollisen, et mitään kovin hääviä saa… Oli sentään puhtaat lakanat ja huone oli tosi tilava. Suihkukin toimi joten sinänsä ei valittamista.

Poikien kanssa siinä tekstailtiin ja käytiin eka syömässä ja sen jälkeen lähdettiin heitä moikkaamaan Miami Beachin puolelle. Oli tosi mielenkiintoista päästä sinne, sillä siellä on paljon baareja ja sitä kautta myös nuoria! Mentiin istuskelemaan yhteen baariin kadun varrella ja kyllä meillä taas oli hauskaa! Oli tosi mukava nähdä Sveniä, Chrisiä ja Rickiä, sekä Svenin ja Chrisin kavereita Dimitriä ja Peteriä!

Myöhään yöllä sit lähdettiinkin takaisin hotellille. Aamulla oli taas aika lähteä uusiin seikkailuihin…

8.3.2009

Päivä 2. Florida Aquarium, risteily ja rantaa

Aamulla heräiltiin ekan kerran joskus 9 aikoihin, mutta lykättiin heräämistä vielä tunnilla kun vähän vielä väsytti. Noustiin ylös ja pistettiin itsemme pikapikaa kuntoon ja suunnattiin Tampan keskustaan.

Mitään hajua ei ollut, mihin keskustassa kannattaisi suunnata, niinpä ihan randomilla vedettiin yks osoite keskustasta ja sinne lähdettiin. Siinä sit bongattiin et hei, täällähän on joku iso akvaario (Florida Aquarium), mennäänpä sinne.

Sisään maksoi n. 36 dollaria, ja tämä sisälsi sitten kierroksen akvaariossa ja tadaa!!! Pienen risteilyn katamaraani aluksella delfiinejä ja lintuja katsomaan!!!

Ensimmäisenä mentiin tutustumaan keihäsrauskuihin, jotka uiskentelivat matalassa altaassa heti akvaarion alakerrassa. Niihin sai jopa koskea! Pienen arastelun jälkeen uskatauduin vähän sivelemään siipeä ja voi vitsit miten samettisen pehmeelle ja samettiselle! Paljon tuli niistäkin kuvia otettua, kun olivat niin veikeen näköisiä.

Sen jälkeen kiipeiltiin yläkertaan katsomaan altaita. Siellä riittikin katseltavaa! Kerittiin vajaaseen puoleen väliin ennen delfiinien bongausta. Sieltä löytyi lintuja ja kaloja elämässä sulassa sovussa rämeikköä muistuttavassa rakennelmassa. Myöskin pöllö ja saukko löytyivät!

Sitten olikin jo aika lähteä risteilemään. Pikkaisella katamaraanialuksella lähdettiin Tampan lahdelle. Opas kertoi teollisuudesta ja eläimistöstä mitä alueelta löytyi. Aurinko paistoi ja oli LÄMMIN!! Melko pian jo nähtiin ensimmäiset merkit delfiineistä, mutta eivät päästäneet kovinkaan lähelleen. Sitä vastoin lintuja nähtiin ja paljon! Kapteeni ajeli pitkin lahtea ja välillä nähtiin delfiinejä lähempää, välillä paaljon kauempaa. Missään vaiheessa eivät valitettavasti kuitenkaan tulleet kovin lähelle alusta. Mutta merellä olo oli nautinto jo sinänsä, ihan ilman delfiinien näkemistäkin! Tuuli tuiversi ihanasta kun kapteeni kiihdytti vauhtia välillä ja aurinko lämmitti mukavasti. Risteily oli aivan täydellinen!! Nähtiin upeasti Tampa mereltä päin ja Tampan lähistön saaristoa.

Tämän kerta kaikkiaan upean kokemuksen jälkeen mentiin vielä kiertämään loppuun akvaario, joka oli myös aivan upea kokemus!! Tykättiin molemmat kovasti!

Sit päätettiin vielä lähteä vähän ajelemaan. Ajeltiin Clearwater Beachille katselemaan rantameininkiä. Clearwater on jonkin matkaa Tampasta länteen päin oleva kaupunki ja Clearwater Beach on todella suosittu rantalomakohde jenkeissä. Näin päättelimme, sillä ranta oli aivan täynnä hotelleja ja ihmisiä! Hieman jouduttiin hakemaan parkkipaikkaa ennen kuin pääsimme upottamaan varpaamme ihanan viileään hiekkaan!

Maisemat olivat aivan mahtavat!! Käytiin kahlailemassa rantavedessä, kun emme olleet muistaneet ottaa uikkareita mukaan, eikä viitsitty ajaa pitkää matkaa edes takaisin niitä hakeaksemme. Mukavasti viilensi varpaita tuo vesi. Otettiin muutamia kuvia ja päätettiin ottaa hieman etumatkaa pahimpaan ruuhkaan, kun aurinko alkoi jo laskea.

Käytiin taas Applebee’s ravintolassa syömässä ja tällä kertaa otettiin hampurilaiset. Ei mitään tavallisia jenkkipurilaisia, vaan Nelli otti meksikolaistyyppisen hampurilaisen ja mä italialaistyyppisen bruchetta hampurilaisen. Ruoka oli aivan taivaallista! Ja mikä Jenkeissä on huomattu olevan aivan ensiluokkaista, on palvelu!! Se jos mikä pelaa mielettömän hyvin! aina ollaan todella ystävällisiä ja ruoka tulee nopeasti. Koko ajan katsovat, että juomista riittää, pepsiä tuotiin täysi lasi heti kun olit edellisen juonut loppuun. Ja nuo täyttökierroksethan eivät täällä maksa mitään…

Piti vielä Walmartissa käydä hakemassa jotain auringon oton jälkeen tarkoitettua rasvaa, sillä peilistä meitä kurkki kaks ravun näköistä immeistä tuon risteilyn jälkeen. Päätettiin samalla ostaa vähän kesävaatteita lisää ja löytyikin vähän piraattihousua ja hametta. Hassua shoppailla illalla n. 22:00 kaupassa vaatteita. :D Walmarthan on auki 24/7 eli jos tekee mieli lähtee keskellä yötä ruokaostoksille niin ei kun menoks.

Sit taas vuorossa rentoutumista hotellihuoneessa ennen kunnon yöunia. Huomenna vuorossa eläintarhassa vierailu!!

7.3.2009

Päivä 1: Cookevillestä Tampaan

Aamulla kello herätti 5:15. Ensin mielessäni nurisin, että mitä hittoa sen näin aikaisin herättää, kun ulkona oli vielä ihan pimeetä. Sit yhtäkkiä välähti!! Ei piru, tänään pitäis lähtee kohti Floridaa!! Kampesin itteni nopeesti sängystä ylös ja menin suihkuun.

Suihkun jälkeen pakkasimme loput tavarat pikaisesti ja laitoimme itsemme matkakuntoon. 6:38 starttasimme vihdoin matkaan Crawford Hallin parkkipaikalta.

Mä aloitin ajovuorossa ja ajelimmekin useamman tuntia, ennen kuin pysähdyimme n. 3,5 h kuluttua syömään lounasta. Noh, lounasta ja lounasta, sillä menimme maistamaan ensimmäistä kertaa kunnon amerikkalaisia vohveleita Waffle houseen Georgian puolella. Ja kyllä ne osaskin maistua mahtavalle! Nelli otti vohvelin pekaanipähkinöillä ja mä otin mustikkavohvelin. Siihen päälle vaahterasiirappia… Mmm… Ei ole sit koskaan vohvelit maistuneet niin hyvälle! Anteeks vaan äiti! :D

Nelli siirtyi kuskinpenkille ja ajeltiinkin taas aika matka… Mä vetäisin noin tunnin tirsat siinä pelkääjän penkillä, kun maisemat oli melko yksitoikkoista siinä Interstaten varrella. Sit taas kateltiin maisemia.

Jonkin aikaa ajeltuamme piti ohittaa Atlantan keskusta sujuvasti mutta pikkasen ajovirheen takia sit kaarrettiin mukavasti keskustan kautta. Ei nyt onneks sentään ihan downtownin puolelta, mut ihan riittävää jännitysmomenttia saatiin kun seikkailtiin kaduilla etsien oikeaa reittiä takaisin Interstate 75:lle. Onneks meillä oli hyvä ja toimiva Garmin mukana!! Ilman sitä oltias oltu kyllä pahasti pississä.

Maisemat muuttuivat vihreämmiksi ja vihreämmiksi mitä etelämmäs ajeltiin. Koko ajan tien varsilla näkyi maanvilejlystä ja paaaaljon lehmiä!! Sekä ihania farmeja hevoslaumoineen! Nellin kanssa ihan fiiliksissä niitä ihasteltiin! Hienoja suunnitelmia keksittiin jo eläkepäiviks! ;)

Jossain vaiheessa pysättiin tankkaamaan eräälle huoltsikalle ja oli hauska huomata, että myivät tuoreita sitrushedelmiä, esimerkiksi appelsiineja ja greippejä siinä pihalla! Ihanan näköisiä kekoja, värikkäitä ja niin herkkullisen oloisia!! Piti niistä pari kuvaa räppästä muistoksi.

N. 11 tunnin ajomatkan jälkeen saavuimme vihdoin ja viimein Tampaan. Hotelli löytyi todella helposti, sillä se oli suoraan Interstaten varrella. Käytiin chekkaamassa itsellemme huone, ja vietiin tavarat huoneeseen. Kauhea nälkä jo vaivasi, kun päivän aikana ei oltu syöty kuin yhdet banaanit, vähän Oreo-keksejä ja Doritos-nachoja. Lähdettiin etsimään ruokapaikkaa.

Huomaa, että on helppo etsiä esim. ruokapaikkoja ja kauppoja, kun on tullut jenkeissä vietettyä jo pari kuukautta, sillä heti tiedettiin etsiä Applebee’s-ketjun ravintola. Tiedettiin, et siellä on hyvää ruokaa ja päätettiin mennä sinne. Mitkään hampparit tai muut pikaruuat ei meille oikein maistu, joten mentiin syömään kunnon pihvit. Ja kyllä se ruoka vaan olikin niin hyvää! 9 unssin pihvit perunamuusin kanssa! NAM! Ruokajuomaksi otin loman kunniaksi margaritan ja Nelli sai tyytyä pepsiin, koska oli ajovuorossa. :D Nelli jäi vielä hieman kaipaamaan jotain jälkkäriä ja otti aivan ihanaa suklaakakkua vaniljajäätelöllä.

Ruokailun suunnattiin vielä Walmartiin, koska olin ihan unohtanut ottaa hammasharjan mukaani. Ostimme myös hieman olutta, kun kerran nyt sellainen vapaus meillä oli. Kampushan on täysin alkoholiton, eli siellä ei saa juoda, eikä sinne saisi tulla humalassa… Ensimmäistä olemme kunnioittaneet 100%... toisen kanssa on hieman lipsuttu, myönnetään…

Hieman vielä telkkarin katselua ja sit unille. Huomenna olisi vuororssa Tampan downtowniin tutustuminen ja kenties hieman biitsillä löhöilyä!! Sillä täällä on L-Ä-M-M-I-N!!!

6.3.2009

SPRING BREAK!!!

Vihdoin on koittanut yks kevään odotetuimmista hetkistä!! Spring break alkoi tänään ja huomenna, aikaisin aamulla lähdetään kohti Floridaa ja tarkemmin ottaen Tampaa!!

Tänään puolen päivän aikoihin haettiin auto. Saatiin Kia Sportage. Tosi hyvä auto ajaa vaikka ensin vähän harmittikin, kun ei oo mikään erityisen nätti auto.

Lähdettiinkin sit vähän shoppailemaan Nashvilleen Rickin kanssa, kun ei otettu mitään kesävaatteita mukaan. Tuntui ihan hullulle kun lähdettin sieltä pois mukana kassilliset vaatteita Tommy Hilfigeriltä ja GAPilta... :D Löytyi mm. 10 dollarilla Tommy Hilfigerin mustat farkut, 4 dollarin Tommy Hilfigerin paitoja... jne...

Takaisin kun Nashvilleen tultiin, käytiin vielä syömässä Belgian poikien ja heidän kahden kaverinsa kanssa. He kaikki suuntaavat huomenna Miamiin, ja juteltiinkin siitä suurimman osan aikaa.

Pikainen käynti vielä Walmartissa matkaeväskierroksella ja sit kämpille pakkaamaan loput tavarat...

Nyt olisikin vuorossaa nukkumaan meno että jaksaa herätä aamulla 5:15 suihkuun ja 06:00 startataan kohti Floridaa!!

Kirjottelen lisää kuulumisia viimeistään 15.3. kun kotiudutaan vasta 14.3. Floridan lämmöstä!!!

1.3.2009

Synttärit

Sattuipa käymään sellainen juttu, että meikäläiselle iski synttärit tämän Jenkkilän kokemuksen aikana!

Ja osoittautuipa yhdeksi parhaimmista synttäreistä koskaan!!

Päivä alkoi varsin normaalisti. Heräsin ja rupesin tietokoneella surffailemaan. Odottelin että Nelli heräilee... Nelli kun heräsi, käytiin vähän tekemässä kotitehtäviä tietokonelabrassa ja käytiin tutustumassa kirjastoon.

Kirjastosta kun kotiuduttiin menin suihkuun ja rupesin valmistautumaan iltaan. Kun olin kuivaamassa tukkaani, soi puhelin. Nelli vastas puhelimeen ja sano mulle että FedEx soittaa. Ja mä vastasin ja ihmettelin kun setä puhelimessa sanoo että mulle olisi FedExin paketti odottamassa ala-aulassa...

Tietenkin sinne lähdin heti pää ajatuksia vilisten... Et mitä häh... Alas kun pääsin niin siel setä odotti iiiiiison paketin kanssa. Ja minä pää pyörällä et mitä hittoo... Olin vaan et joo, kiitos... ja selän takaa kuului KLIK. Sillon mulla välähti että hetkinen!!!!

Saman tien bongasin Rickin odottamassa nurkan takana kameran kanssa. Setä olikin ollu Rickin kanssa samassa asuntolassa asuva heppu. Ja pian Sven ja Chris ilmestyivät nurkan takaa, kun tajusivat et mä ymmärsin jo, että se oli heidän jekkunsa. Olin vieläkin ihan totaalisen pyörällä päästäni ja totesin vaan et saatte pojat kantaa lahjan yläkertaan...

No hehän sen kantoi ja sit oli aika ruveta availemaan pakettia... Fiksustipa se oli pakattu kaiken paperisilpun ja muun keskelle... :D Sieltä löytyi todella hieno lahja!! Digitaalinen valokuvakehys!!

Olen sellasta sattunut itse katselemaan WalMartissa useammin kuin kerran ja olivat sitten sellaisen ostaneet lahjaksi!!! Olin lähes sanaton! Ei tullut pieneen mieleenikään että he mua jotenkin syntymäpäivänäni muistais ja olin ihan sanaton että he mua muisti noin upealla lahjalla!!

Vieläkin ihan ymmälläni rupesin meikkailemaan ja sit lähdettiinkin syömään! Käytiin Cosmosissa syömässä herkulliset pihvit ja Spankiesin kautta mentiin Club Jetiin!

Ilta oli varsin hauska ja rentouttava!! Juuri äsken kotiuduttiin ja nyt on pakko saada eloa kuvakehykseen!!! :D Kaiken lisäks, ulkona tapahtui jotain ihmeellistä... Siel satoi L-U-N-T-A!!! Joten ohessa kuvaa kun joku sekopäinen suomalainen kävi tekemässä lumienkelin... Nimeä mainitsematta...

Kiitos Nellille lahjaideassa mukana olosta ja special thanks to Crazy Belgium Guys ( Chris and Sven) and to one Crazy Dutch (Rick) for really nice birthday!!!!! :)