13.1.2009

Orientaatiopäivä

Aamulla heräsimme joskus seitsemän aikoihin, jotta varmasti kerkeisimme kahdeksaksi kansainvälisyystoimistolle. Syötiin kevyt aamupala huoneessa, omppua, banaania ja vettä. Ja nopeesti vähän meikkiä naamaan ja menoks.
Jännitti vähän nähdä toimiston porukkaa, koska ainoostaan Brenda oltiin heistä nähty edellisenä iltana. Jouduttiin hetki odottamaan oven takana, mutta pian Brenda tulikin jo avaamaan ovea. Mentiin sisälle toimistoon, joka vaikutti tosi mukavalle ja kotoisalle.

Ensin hoidettiin paperiasioita ja kun Charlie Wilkerson, koulun kv-koordinaattori, tuli toimistolle, anettiin meidän tuliaislahja hälle. Hän innoissaan sen avasi ja levitti heti tuolinsa selkänojalle. Tietenkin piti hieman kertoa, et mikä se oli. Vietiin meinaan Marimekon musta Unikko-pyyhe hälle. Tuntui ainakin pitävän kovasti.

Tämän jälkeen Josh, yksi kansainvälisyystoimiston opiskelijoista lähti näyttämään meille kampusta. Kierrettiin ympäri siellä sun täällä ja hän kertoi eri rakennuksista sen mitä tiesi. Nähtiin ruokapaikat ja eri toimistoja. Haettii meille meidän Eagle-kortit, joilla päästään sisälle asuntolaan.

Tavattiin myös Don Foster niminen heppu, joka on amerikkalainen, mutta hällä on suomalainen vaimo. Don on myös opiskellut Helsingin yliopistossa, eli hän tietää myös paljon suomesta. Hän oli aivan innoissaan, kun sai tavata suomalaisia ja sanoi, että hänen vaimonsakin haluaa meidät tavata.

Kun oltiin saatu kierros päätökseen, meillä oli vapaata muutama tunti. Käytiin hakemassa ruokaa koulun grillistä ja mentiin huoneeseemme syömään ja ihmettelemään. Yritettiin nettiä saada toimintaan, vaan eipä se toiminut.

Iltapäivällä olikin sitten virallinen orientaatio. Meille kerrottiin oikeuksistamme ja eri laeista jotain. Aika pintaraapaisu, mutta tärkeimmät säännöt ja lait tulivat tutuiksi. Hauska koulutus, sillä Charlie on aika pelle. :D

Koulutuksen jälkeen lähdettiin eurooppalaisten vaihtarien kesken kahville! Oli kiva päästä tutustumaan heihin! Täällä on kaksi Belgialaista poikaa, Sven ja Chris, Rick Alankomaista sekä Kerstin Saksasta. Hauskaa porukkaa ja viihdyttiin hyvin heidän kanssaan. Istuskeltiin kahvilla siihen asti, kun piti lähetä illan cookout-tapahtumaan, eli meille tarjottiin ruokaa jonkin kirkollisen järjestön puolesta.

Ruoka oli tosi hyvää ja jälkiruuaksi oli mahtavan kokoista kakkua. Kakku oli ihan järkyttävän makeeta, mutta hyvän makuista!

Sieltä sit lähdettiinkin takaisin kämpille nukkumaan, sillä päivä oli ollut melko uuvuttava, emmekä oikein vielä olleet tottuneet aikaeroon.

Ei kommentteja: