21.1.2009

Kaupat

Täytyy nyt oikein kirjoittaa näistä Jenkkikaupoista, joissa ollaa käyty. Täällä on kyllä niin erilaista ostaa ihan vaikka vaan ruokaa, kuin suomessa.

Kauheesti nyt ei vielä ostoksilla olla käyty mutta esimerkkiä on WalMartista ja Krogerin ruoka-lääkekaupasta.

Walmart on varmaan leffoista monille tuttu. Täällä pienelläkin paikkakunnalla, se on ihan järjettömän kokoinen. Se, mitä sieltä et löydä, et tarvii... Siellä on lähes kaikkea autonrenkaista keittiötyövälineisiin. Ruokaakin löytyy. Aukihan se luonnollisesti 24/7, eli jos vaikka yöllä iskee shoppailun tarve, niin ei kun taksia tilaamaan ja Walmartiin.

Ruokatavara Walmartissa ei kovin hääviä ole. Sieltä saa kaiken tarpeellisen joo, mutta suurimmalti osin myyvät kaikkea valmista. Valmispizzaa, valmiskeittoja, valmissitäsuntätä.Mikroon vaan ja bon apetit... tai sit ei. Hedelmiä on melko vähän, ja hinnat on mielestäni aika korkeet... Banaanitkin myydään yksikköhinnoin, eli ykskin kerta ostettiin banaaneja 69 senttiä KAPPALE.

Vaatteet ja muut tavarat Walmartissa on halpoja. Me ostettiin sieltä mm. paikallinen känny hintaan 30 dollaria, joka sisältää 300 min puheaikaa. Täällä nyt tämä puheaikasysteemikin on ihan erilainen kuin Suomessa, kerron siitä lisää joku toinen kerta.

Viime maanantaina sit käytiin Krogerilla . Tämä on sitten Ruokakauppa isolla ärrällä. Heti kun päästiin sisälle, pääsi innostunut hihkaisu: "Hei, täältähän saa tuoretta ruokaa ja vihanneksia!". Ne kun tuntuu olevan täällä melko harvinaisuuksia. Löytyi vaikka mitä vihanneksia ja ne oli vielä laitettu esillekin erittäin houkuttelevasti. Tavara oli siistiä ja hyvän laatuisen näköistä!

Muutenkin liha ja muut tuotteet oli hyvin esillä ja valikoimaa oli! Toki Krogeriltakin löytyy ns. mössöruokaa, mutta oli kyllä todella laajat valikoimat ihan kunnon tarvikkeita, mistä värkätä itse. Hintoja en kovin hyvin osaa vertailla, mutta mielestäni ruoka oli hieman halvempaa kuin Suomessa. Mutta suhteessa melko kallista... Halvemmaksi tulee varmaan käydä mäkkärillä tai vastaavassa, kuin ostaa liha lihana ja valmistaa se itse.

Ostettiin salaattiaineksia kuten jäävuorisalaattia, tomaattiterttu, kurkkua, perunoita, jauhelihaa ja maitoa, kun oltiin menossa ruokaa tekemään, ja muutamien muiden pikku tuotteiden kanssa lasku teki n. $30. Et ei kovin paha!

Ei kommentteja: