31.1.2009

Tänään käytiin vähän shoppailemassa Crossvillessä. Siellä on sellanen Outlet Mall, missä on eri liikkeitä jotka myy poistotavaraa halvoin hinnoin.

Saatiin Nellin kanssa yhteensä hassattua 110 dollaria. :D Ja saatiin kauheet kassilliset vaatteita mukaan! Mä ostin 2 farkut, jotka maksoi 8 dollaria kappaleelta, muutamia paitoja ja alusvaatteita... Nelli löysi vinon pinon paitoja ja suorat housut jne...

Sitten Don Foster, joka meille lähti tota shoppailupaikkaa näyttämään, näytti meille vähän maaseutua ja nähtiin jopa poroja!! Täällä joku heppu kasvattaa niitä!

Nyt pitää mennä vetämään pienet tirsat, et jaksaa taistella kotitehtävien kanssa... Huomenna ollaan menossa katsomaan SuperBowlia Cosmosiin, joten pitää olla kotitehtävät tehtynä ennen sitä!

30.1.2009

Fitness Center

Koululla on kyllä todella upeet liikuntamahdollisuudet!! Käytiin hetki sitten vähän juoksemassa siellä radalla ja crosstrainerilla 15 min vehtaamassa.

Sieltä löytyy kyllä ihan vaikka mitä. Spinning pyöriä on, aerobic sali jossa järjestetään ohjattuja tunteja, lentopalloa, koripalloa, racquetballia, 25 uima-allas sekä vaikka mitä muuta...

Eikä maksa mitään opiskelijoilta, joille kertyy lukukaudessa 6 creditiä tai enemmän!! :D Tosi mahtava systeemi!!

Tänään kun juostiin rataa ympäri, nähtiin vasta oikein kuinka iso tuo koko keskus on! Se on ihan järjettömän iso!! Mut kyllä siellä porukkaa olikin! :) Nyt vaan pitää ostaa kunnon kengät, et päästään pelaamaan racquetballia ja päihittämään Belgian pojat. ;)

28.1.2009

Cosmos


Juuri palailtiin kotiin Cosmosista!

Cosmopolitan Grill on siis paikallinen kuppila, josta saa (kuulemma) parhaita chicken wingsejä tällä alueella! Ja kyllä ne mahtavalle maistuukin!!

Ollaan nyt kaikkina keskiviikkoina, mitä täällä ollaan oltu, käyty Cosmosissa! Juotu pitcher tai kaksi olutta (pitcher on siis tämä leffoista kuuluisa kaljakannu), 8 mietoa kanansiipeä ranch-kastikkeella ja perunankuorien kera niin NAM!!

Pitcher tosiaan on monien jenkkileffoissa näkemä olut kannu. Sen voi jakaa ihan just niin monen ihmisen kanssa, kuin haluaa. Siitä tulee about 4-5 lasillista. Hintaa pitcherillä Comosissa on $6, eli ei paljon mittään. Comosissa draft-oluita, eli hanasta lasketavia, ei niin kovin montaa ole. Budweiseriä, Killiansia ja Milleriä löytyy varmuudella. Muista en tiedä. Ja kaikki muut paitsi Killians, ovat light-oluita... Jännä juttu sinäsnä, mut vaikka luulis, niin pitcheristä olut ei maistu laimeelle lopussa! Hiilihappoa kyllä löytyy ihan loppu kannustakin asti, vaikka aina luulo yleensä on se, että lopussa olut maistuu pahalle.

Chicken wingsit, eli kanansiivet siis on taikinassa dipattuja ja uppopaistettuja kananpaloja, jotka maistuu aivan taivaalliselle!!! Ne ovat melko tulisia, sillä uppopaiston jälkeen ne joko dipataan kastikkeessa, tai päälle kaadetaan kastiketta (en oo varma kuinka tehdään). Tulisuus vaihtoehtoja on useita. Mild (mieto), Medium, Hot (tulinen) ja Cosmos (erittäin tulinen...)Me Nellin kanssa otetaan mietoja siipiä aina ranch-kastikkeen kanssa, ja ne on niiin hyviä!! Mietokin on vähän suussa poltteleva, joten riittää hyvin meille!!

Perunankuoret ei oo ihan sitä, mitä luulisi. Ne on todellisuudessa halkaistuja perunoita, joista on hieman koverrettu pois. Kolo on täytetty pekonilla, juustolla, kermaviilillä/creme fraichellä ja päällä on vähän sipulia. Tämä koko juttu dipattuna grillikastikkeeseen.. yhdistelmä on taivaallista.

Tästä on nyt kaikkien näiden 2,5 viikon aikana muodostunut meille jo tapa, ja addiktio. :D Sunnuntaina mennään mahdollisesti SuperBowlia sinne katsomaan!! Henkilökunta on todella ystävällistä ja mukavaa ja siellä on mahdottoman hyvä olla!! Saa rauhassa syödä ja juoda, korkeintaa käyvät kysymässä, tarvitaanko lisää juotavaa ja syötävää!

Jos joku liikkuu joskus Tennesseessä ja tällä suunnalla, ottakaa ihmeessä suunnaksi Cosmopolitan Grill!!

27.1.2009

Jeff Dunham

Jeff Dunhamista on täällä tullu meille jo melkoinen pakkomielle. Ja kuinka ollakkaan, täältä löytyy yks vähintään yhtä pakkomielteinen belgialainen ja yks vähän vähemmän pakkomielteinen belgialainen. Dunhamin vitsejä viljellään aina kun nähdään ja pätkiä on katottu YouTubesta, silloin kun se on saatu toimimaan tällä hitaalla netillä.

Käytiin Nellin kans tänään ostamassa Jeff Dunhamin kaks dvd:tä Walmartista ja mentiin poikien kämpälle katsomaan toinen niistä. Ja kyllä oli taas pissassa pidättelemistä... On ne jutut vaan niin hauskoja! Ja torstaina vuorossa toinen dvd... :D

26.1.2009

Urheilua

Tänään käytiin vihdoin tutustumassa koulun urheilumahdollisuuksiin Fitness Centerissä. Käytiin uimassa noin puoltuntia ja sen jälkeen mentiin saunaan!!!

Koulun sauna ei nyt mikään loistosauna ollut, mut kyllä siel ittensä lämpimäks sai. N. 80 astetta siel oli, kuiva ja lämmin ilma. Vetta kun heitit kiukaalle, ei pihinääkään kunnolla kuulunut. Ja ihmekös tuo, kivet oli n. 10 senttiä vastuksia korkeemmalla. Viksua...

Mut hei, täällä on S-A-U-N-A! ;)

Nashville

25.01.2009 aamulla noin puoli 10 lähdettiin ajelemaan kohti Nashvilleä. Pojat (Sven ja Chris Belgiasta ja Rick Hollannista) tulivat hakemaan meidät tosta kämpän edestä ja ajeltiin rauhassa noin tunnin matka. Matkalla pysättiin kerran tankkaamaan ja bensan hinnasta riittikin naurettavaa loppumatkaksi...

Perille Nashvillen downtowniin löydettiin todella helposti ja saatiin auto parkkiin. Lähdettiin jalkaisin katselemaan, miltä kaupunki näyttää. Olin kuvitellut kaupunkia isommaksi, kuin se oikeasti on.

Aloitettiin kierros turisti-infosta kartan haulla, mikä oli viisas veto. Samalla saatiin vähän vinkkiä, missä kannattaa käydä.

Ensin päätettiin kuitenkin lähteä syömään ja päädyttiin Broadwayn päässä olevaan BigRiver ravintolaan. Ja ruoka ja juoma siellä oli todella hyvää!! Mä päädyin ihan broilerin rintafileeseen ja perunamuusiin, Nelli otti pizzaa ja molemmat maistettiin kyseisessä ravintolassa valmistettua mansikkalimua. Nam!! Pizza oli erityisen hyvää, vaikkei mun ruuassanikaan ollut valittamista.

Sieltä suunnattiin sitten Sommet Centeriin, jossa turisti info oli. Piti mennä sinne katselemaan jotain näyttelyjä tms, mutta siellä olikin sirkus tänä viikonloppuna. Jätettiin se väliin ja mentiin Country Music Hall of Fameen. Se olikin mukava paikka!! Siellä oli country-musiikin museo, joka oli erittäin mielenkiintoinen.

Kun koko näyttely oli kierettyä läpi, lähdettiin kävelemään ja katselemaan kaupunkia. Käytiin yhdessä irkkubaarissa hetki lämmittelemässä sillä ilma oli todella kylmä. Ja sieltä sitten jatkettiin pikku kaupunki turneetamme.

Kello alkoi olla jo melko paljon ja kylmä ilma sai yhden jos toisenkin haluamaan takaisin lämpimään autoon. Niinpä suunnattiin nokka takaisin kohti Cookevilleä.

Walmartin ja Wendy'sin kautta takaisin kampukselle ja eipä siinä kauaa jaksettu hereillä olla, kun mentiin jo nukkumaan. Viikonloppu oli ollut yllättävänkin raskas!

25.1.2009

Knoxvillen West Town Mall

Lähdetiin aamulla suuntaamaan kohti Knoxvilleä. Kuskina oli Kerstinin luokka kaveri Lisa. Noin puolentoista tunnin ajomatkan jälkeen löysimme itsemme Knoxvillen esikaupunki alueelta, järjettömän kokoisen kauppakeskuksen pihasta. Kerstin, eli Saksalainen vaihtari, oli luvannu järjestää meille ohjelmaa... Ei nyt ollut ihan sitä mitä toivottiin ja luultiin...

Tavarapaljous iski silmään välittömästi, kun sisälle päästiin. Sitä tavaraa meinaan oli! Ostin farkut ja kellon, Leviksen farkut maksoi 32 dollari ja kello 18. :D

Pari tuntia siellä vietettiin ja sitten hypättiinkin poikien kyytiin, kun he olivat vuokra-autollaan sinne meidän kanssamme ajaneet. Ajeltiin suoraan Cosmopolitan Grillille syömään, ja ruoka oli taas kerran aivan mielettömän hyvää!!

23.1.2009

Tehtäviä, tehtäviä, tehtäviä...

Tänään on Nellin kanssa pakerrettu ahkestasti koulutehtäviä. N. 5 tuntia ollaan laskettu Thermodynamiikan tehtäviä. Ovat hieman työläitä... kieli sinänsä ei tuota ongelmia, lähinnä ei ymmärretä kaikkia matemaattisia kiemuroita.

Täällä tää opiskelu tuntuu painottuvan hirveesti kotitehtäville. Tunneilla mennään täyttä höyryä asiaa eteenpäin ja kotona taistellaan tehtävien kanssa. Kyllähän sitä piti Suomessakin jonkin verran tehtäviä tehdä, mut tää menee kyllä jo ihan uusiin ulottuvuuksiin...

Käytiin tänään myös shoppailemassa, ostettiin meille jääkaappi ja kahvinkeitin! Nyt olo on kuin luksus asunnossa, kun saadaan viileää juomaa ja kuumaa kahvia! :D

Kun vaan joku tulis, ja tekis nää pirun tehtävät meidän puolesta... Ei vaan! ;) Nyt nukkumaan!!

21.1.2009

Kaupat

Täytyy nyt oikein kirjoittaa näistä Jenkkikaupoista, joissa ollaa käyty. Täällä on kyllä niin erilaista ostaa ihan vaikka vaan ruokaa, kuin suomessa.

Kauheesti nyt ei vielä ostoksilla olla käyty mutta esimerkkiä on WalMartista ja Krogerin ruoka-lääkekaupasta.

Walmart on varmaan leffoista monille tuttu. Täällä pienelläkin paikkakunnalla, se on ihan järjettömän kokoinen. Se, mitä sieltä et löydä, et tarvii... Siellä on lähes kaikkea autonrenkaista keittiötyövälineisiin. Ruokaakin löytyy. Aukihan se luonnollisesti 24/7, eli jos vaikka yöllä iskee shoppailun tarve, niin ei kun taksia tilaamaan ja Walmartiin.

Ruokatavara Walmartissa ei kovin hääviä ole. Sieltä saa kaiken tarpeellisen joo, mutta suurimmalti osin myyvät kaikkea valmista. Valmispizzaa, valmiskeittoja, valmissitäsuntätä.Mikroon vaan ja bon apetit... tai sit ei. Hedelmiä on melko vähän, ja hinnat on mielestäni aika korkeet... Banaanitkin myydään yksikköhinnoin, eli ykskin kerta ostettiin banaaneja 69 senttiä KAPPALE.

Vaatteet ja muut tavarat Walmartissa on halpoja. Me ostettiin sieltä mm. paikallinen känny hintaan 30 dollaria, joka sisältää 300 min puheaikaa. Täällä nyt tämä puheaikasysteemikin on ihan erilainen kuin Suomessa, kerron siitä lisää joku toinen kerta.

Viime maanantaina sit käytiin Krogerilla . Tämä on sitten Ruokakauppa isolla ärrällä. Heti kun päästiin sisälle, pääsi innostunut hihkaisu: "Hei, täältähän saa tuoretta ruokaa ja vihanneksia!". Ne kun tuntuu olevan täällä melko harvinaisuuksia. Löytyi vaikka mitä vihanneksia ja ne oli vielä laitettu esillekin erittäin houkuttelevasti. Tavara oli siistiä ja hyvän laatuisen näköistä!

Muutenkin liha ja muut tuotteet oli hyvin esillä ja valikoimaa oli! Toki Krogeriltakin löytyy ns. mössöruokaa, mutta oli kyllä todella laajat valikoimat ihan kunnon tarvikkeita, mistä värkätä itse. Hintoja en kovin hyvin osaa vertailla, mutta mielestäni ruoka oli hieman halvempaa kuin Suomessa. Mutta suhteessa melko kallista... Halvemmaksi tulee varmaan käydä mäkkärillä tai vastaavassa, kuin ostaa liha lihana ja valmistaa se itse.

Ostettiin salaattiaineksia kuten jäävuorisalaattia, tomaattiterttu, kurkkua, perunoita, jauhelihaa ja maitoa, kun oltiin menossa ruokaa tekemään, ja muutamien muiden pikku tuotteiden kanssa lasku teki n. $30. Et ei kovin paha!

20.1.2009

Tänään oli Obaman virkaanastujaiset, mutta täytyy suoraan sanoa, että täällä sitä ei mitenkään huomannut. Mitään juhlallisuuksia ei nähty, eikä kukaan siitä puhunut. En tiedä johtuuko sitten siitä, että täällä oltiin McCainin kannattajia vaiko mistä? Oletimme kuitenkin, että olisi ollut iso juttu.

Päivä meni normaalisti yhdellä luennolla käydessä. Ja illalla käytiin moikkaamassa belgian poikia ja alankomaan heppua poikien kämpällä.

Nyt on pakko mennä tekemään kotitehtävät, että huomenna saa pisteet kotiin! :)

19.1.2009

Tyttöjen ilta

Aamulla kun heräsin, ekaks pisti silmään ulkona tapahtuva ihmeellinen asia. Satoi lunta. Olin vähän että anteeks mitä... Luulin, kun tänne asti tulen, että lunta en näe. Mutta toisin kävi. Ja todistusaineistoakin on. :)

Päivä kului muuten ihan oleillessa, koska oli Martin Luther Kingin päivä, eli koulua ei ollut. Sovittiin Kerstinin kanssa, että mennään sinne noin viiden aikana tekemään ruokaa. Joten lähdettiin sitten Kroger nimiseen ruokakauppaan hakemaan ruokatarvikkeita ja mentiin Kerstinille. Tehtiin hälle perunamuusia ja jauhelihakastikeetta, sekä salaattia. Ja jälkkäriks syötiin Ben&Jerry's jäätelöä leffaa katsellen.

Oli kauheen kiva kerrankin saada ns. kunnon ruokaa. Ei ois yhtään haitannu, vaikka ois ollu saksalaista tai amerikkalaista, kunhan saatiin kunnon ruokaa, ettei pelkkää pikamössöö. Ja saatiin käyttää haarukkaa ja veistä! Woohoo! :D Tähän mennessä joka ateria on syöty käsin, ilman mitään ruokailuvälineitä.

Sovittiin, et ruvetaan tekeen yhdes ruokaa useemminkin, eikä me kyllä pistetä kyllä lainkaan hanttiin...

13.1.2009

Orientaatiopäivä

Aamulla heräsimme joskus seitsemän aikoihin, jotta varmasti kerkeisimme kahdeksaksi kansainvälisyystoimistolle. Syötiin kevyt aamupala huoneessa, omppua, banaania ja vettä. Ja nopeesti vähän meikkiä naamaan ja menoks.
Jännitti vähän nähdä toimiston porukkaa, koska ainoostaan Brenda oltiin heistä nähty edellisenä iltana. Jouduttiin hetki odottamaan oven takana, mutta pian Brenda tulikin jo avaamaan ovea. Mentiin sisälle toimistoon, joka vaikutti tosi mukavalle ja kotoisalle.

Ensin hoidettiin paperiasioita ja kun Charlie Wilkerson, koulun kv-koordinaattori, tuli toimistolle, anettiin meidän tuliaislahja hälle. Hän innoissaan sen avasi ja levitti heti tuolinsa selkänojalle. Tietenkin piti hieman kertoa, et mikä se oli. Vietiin meinaan Marimekon musta Unikko-pyyhe hälle. Tuntui ainakin pitävän kovasti.

Tämän jälkeen Josh, yksi kansainvälisyystoimiston opiskelijoista lähti näyttämään meille kampusta. Kierrettiin ympäri siellä sun täällä ja hän kertoi eri rakennuksista sen mitä tiesi. Nähtiin ruokapaikat ja eri toimistoja. Haettii meille meidän Eagle-kortit, joilla päästään sisälle asuntolaan.

Tavattiin myös Don Foster niminen heppu, joka on amerikkalainen, mutta hällä on suomalainen vaimo. Don on myös opiskellut Helsingin yliopistossa, eli hän tietää myös paljon suomesta. Hän oli aivan innoissaan, kun sai tavata suomalaisia ja sanoi, että hänen vaimonsakin haluaa meidät tavata.

Kun oltiin saatu kierros päätökseen, meillä oli vapaata muutama tunti. Käytiin hakemassa ruokaa koulun grillistä ja mentiin huoneeseemme syömään ja ihmettelemään. Yritettiin nettiä saada toimintaan, vaan eipä se toiminut.

Iltapäivällä olikin sitten virallinen orientaatio. Meille kerrottiin oikeuksistamme ja eri laeista jotain. Aika pintaraapaisu, mutta tärkeimmät säännöt ja lait tulivat tutuiksi. Hauska koulutus, sillä Charlie on aika pelle. :D

Koulutuksen jälkeen lähdettiin eurooppalaisten vaihtarien kesken kahville! Oli kiva päästä tutustumaan heihin! Täällä on kaksi Belgialaista poikaa, Sven ja Chris, Rick Alankomaista sekä Kerstin Saksasta. Hauskaa porukkaa ja viihdyttiin hyvin heidän kanssaan. Istuskeltiin kahvilla siihen asti, kun piti lähetä illan cookout-tapahtumaan, eli meille tarjottiin ruokaa jonkin kirkollisen järjestön puolesta.

Ruoka oli tosi hyvää ja jälkiruuaksi oli mahtavan kokoista kakkua. Kakku oli ihan järkyttävän makeeta, mutta hyvän makuista!

Sieltä sit lähdettiinkin takaisin kämpille nukkumaan, sillä päivä oli ollut melko uuvuttava, emmekä oikein vielä olleet tottuneet aikaeroon.

12.1.2009

Lähtö

N. 2:30 yöllä startattiin porukoilta kohti Helsinki-Vantaan lentokenttää. Napattiin Nelli kotoa mukaan ja ajeltiin kohti Hesaa. Minä ja Nelli vedettiin onnellisesti unta kuuppaan melkein koko ajomatkan ajan.

Helsinki-Vantaalla oltiin todella hyvissä ajoissa. Samppa, Tiia ja iskä odottelivat kentällä meidän kanssamme 7 asti, kunnes heillä parkki aika loppui. Jätettiin hyvästit ja sen jälkeen minä ja Nelli lähdimme check iniä etsimään. Helpostihan se löytyikin ja saatiin laukut pistettyä matkaan kohti koneen ruumaa. Sen jälkeen turvatarkastuksista läpi ja kuluttamaan aikaa...

Lento lähti ajallaan kohti Ruotsia. Mä nukuin lentokoneessa suurimman osan aikaa, vähän verotti valvotut yöt. Ruotsissa ei onneks tarvinnu välittää matkalaukuista, ne menivät suoraan seuraavaan koneeseen. Nopeesti vaan portin etsintään ja käytiin taas läpi passintarkastukset jne.

Kone kohti Chicagoa lähti myös ihan ajallaan. Tiedossa oli 9h koneessa, ja vaikka kuinka siihen oli yritetty varautua, oli se silti järkyttävän pitkästyttävä matka... Nelli onneks sai hyvin nukuttua koneessa, mä torkuin jotain pieniä pätkiä, kun paikat puutui koko ajan ja piti pomppia pystyssä.

Chicagon päähän oli hyvin varattu aikaa maahantulotarkastusta varten. Se meni todella sukkelaan läpi ilman mitään ongelmia. Sen jälkeen vuorossa olikin vain kentällä hengailua ennen koneen lähtöä. Chicagon kenttä oli tosi kivan näköinen! Siellä oli erilaisia ruoka- ja kahvipaikkoja joka nurkassa ja muutenkin oli viihtyisän oloinen.

Istuskelimme portilla, kun kuulimme kuulutuksen, että lento viivästyy. Kirottiin jo siinä vaiheessa aika rankasti, sillä meille oli koulun kautta tilattu taksi odottamaan Nashvillen kentälle. Kun saimme hiukan tarkempaa tietoa lennon lähdöstä, Nelli kävi soittamassa taksifirmalle. Mutta jostain syystä ei saanu menemään puhelua läpi... Siinä vaiheessa alkoikin sitten jo boarding ja piti mennä koneeseen. Koneessa sit toivottiin, että taksikuski on ollut fiksu ja käyny kurkkaamassa taulualla et kone on vaan myöhässä.

Tunnin myöhässä sitten kone laskeutuikin Nashvillen kentälle. Äkkiä matkalaukut pois koneesta ja ulos katsomaan, onko se taksi siellä. Ja olihan se!! Ihana kuski oli tosiaan käynyt katsomassa, että kone on myöhässä ja odotteli meitä. :)

Tunnin ajomatkan ja kaiken uuden ihmettelyn jälkeen päästiin perille kampukselle. Taksi kuski nosti matkalaukut autosta ja lähti jatkamaan matkaa. Me mentiin kampuksen asuntolan ovelle... ja todettiin sen olevan lukossa, eikä ketään missään. Khyyl oli kivaa. Pikkusen siinä pärräättiin ja ruvettiin miettiin, että mitä ihmetä tehdään?

Soitettiin sit kaikkiin mahdollisiin numeroihin, mitä keksititin, ja lopulta taksifirman kautta saatiin koulun kansainvälisen toimiston sihteerin numero... Hälle soitetiin ja lupas tulla koululle katsomaan, et me päästään sisälle.

Hyvin kiukkuisen oloinen naisihminen sit tulikin ja rupesi heti soittelemaan kaikki mahdolliset numerot läpi että nyt prkl joku antamaan avaimet meille. Sarkastisesti huomautti mulle, et on se hyvä, kun varasit kämpän ja kyydin ajoissa. Kun sit kuitenkaan kukaan ei ollu avaamassa ovia ja antamas avaimia.

Kun ketään ei näkynyt eikä kuulunut, lähti Zach, yks saudi-arabialainen opiskelija viemään meitä Walmartille. Oltiin kyl vähän et tööt, miks meen sin pitää nyt lähtee, mut ei sit ruvettu vastustelemaan. Se paikka oli kyllä aikamoinen shokki kaiken ton matkustaminsen jälkeen. Ja sit piti miettiä, et mitä tarvitaan...

Äkkiä vaan jotain aamupalahässäkkää mukaan ja ulos. Kampukselle kun tultiin takaisin, saatiinkin sitten jo kämpän avaimet ja päästiin viemään tavaroita huoneeseen. Joka sekin oli aluks aikamoinen järkytys... Pieni luukku 3. kerroksessa. Kyl siinä melkein tuli kotiin ikävä, kun katteli ympärilleen.

Ei auttanut kuin lähteä veskiin hampaiden pesulle ja pistää peti kuntoon ja päätä tyynyyn. Seuraavana aamun klo 08:00 oli määrä olla kv-toimistossa hoitelemassa asioita.

Uni tuli heti, kun pään laski tyynyyn, sen verran tuo matkustaminen väsytti.

11.1.2009

Lähtötunnelmissa

"All my bags are packed, I'm ready to go..."... 6,5 h päästä olis tarkoitus lähte rauhassa ajelemaan kohti Helsinki-Vantaan lentokenttää. 9:35 lähtee lento kohti Arlandaa ja sieltä sitten Chicagon kautta Nashvilleen. Lentokoneessa tulee huomisen aikana istututtua mukavan pitkä aika.

Viihdykettä on, mutta toivottavasti koneessa sais ees vähän nukuttua. Onneks ollaan illalla n. 18 aikoihin kampuksella ja toivon mukaan päästään nopeesti majoittumaan. Saa aika pian käydä sit unille ja virkeenä sit seuraavana päivän orientaatioon.

Kohta pääsis nauttimaan vielä puusaunan ihanasta pehmeästä lämmöstä Karhun seurana. Sen jälkeen pitäis vielä vähän saada aikaa tapettua ennen kuin lähdetään.

Ylihuomenna suomen aikaa n. 01 yöllä pitäis alkaa olla perillä jo kampuksella. Toivon mukaan netti saadaan helposti pelittämään ja päästään kirjottelemaan ensihetken kuulumisia uudesta asuinpaikastamme siellä rapakon takana!

13h, 22 min lennon lähtöön...

6.1.2009

5 päivää ja useita tunteja jäljellä. Lähtö siis lähenee kovaa vauhtia.

Tänään sain jo pakkailtua viimeiset tavarat matkalaukkuun. Käsimatkatavaroita pitää vielä vähän katella, mut pääasiassa se menee kyllä osastolle "lentomatkan viihdykkeet". Toivon mukaan tuo matkalaukku löytää tiensä sit samaa matkaa mun kanssani sinne koululle.

Tänään saatiin vihdoin myös tietoomme, et missä asutaan se 4kk. Haetiin 3 eri asuntolaan, International Hall ja insinöörien asuntoloihin, mutta yhteenkään noista ei päästy. Vaan menemme naisten asuntolaan, Crawford Halliin. Tästä oon kyllä vaan tyytyväinen, sillä siellä asuu pääasiassa noita amerikkalaisia, joten pääsee helposti sitten paikallisiin tutustumaan. Vähän pelkäsin, et jos asutaan tuolla vaihtarien kanssa kansainvälisessä asuntolassa, niin pyöritään vallan sit heidän kanssaan. Jos nyt vaikka tulis oltua eri tavalla myös paikallisten kanssa tekemisissä.