18.2.2009

Tornadovaroitus

Tänään annettiin täällä ensimmäinen tornadovaroitus. Tornado varoitus annetaan täällä siinä vaiheessa, kun pyörteen muodostuminen havaitaan tutkassa.

Oltiin Nellin kanssa just lähdössä tunnille kun ihmeteltiin että mikä hiton pilli nyt huutaa... Jatkettiin vaan kävelyä, kun kaikki muutkin kerran ihan rauhassa jatkoi matkaansa ja mentiin Brown Hallille, missä piti tuntien olla. Porukka seisoi vaan ulkona odottamassa ja yks tyyppi meidän kurssilta tuli juttelemaan ja kysyi, että kuultiinko hälytys. Kertoi sen olevan tornadovaroituksen merkkiääni ja jos mennään sisälle, joudutaan menemään alakertaan tornado/pommisuojaan.

Jäätiin muiden kanssa siihen ulos sitten odottelemaan ja n. 15 minuutin päästä päästiinkin jo sisälle, kun "tilanne" oli ohi. Käytävissä soi viesti, että varoitus on ohi ja voidaan palata normaali toimiin. Mentiinkin siitä sitten Heat Transferin tunnille.

Tunti oli oikeastaan aika turha, sillä tämä ihana viesti varoituksen päättymisestä jatkoi soimista n. 15 minuuttia, eikä opettajan puheesta kuullut tänä aikana sanaakaan... :D Kuvassa pienipunainen pömpeli, josta tulee ohjeet varoituksen tullessa. Oli tullut joku pikku tietokonevika, koska viestin tuleminen jouduttiin lopettamaan manuaalisesti... :P

Ja juuri kuulimme, että alueella pörrää kaksi tornadoa, toinen pohjoisessa, toinen etelässä, eli siis turhaan varoitusta ei annettu...

Ei kommentteja: