28.2.2009

Kirjasto














Käytiin tänään vihdoin tutustumassa meidän koulun kirjastoon! Se onkin aika mahtavan kokoinen rakennus, siel saattaa jopa eksyä!!

Kirjastosta löytyy laajat valikoimat erilaisia julkaisuja. Karttoja, kirjoja, lehtiä jne...

Oppikirjoja kirjastossa ei ole, kuten esimerkiksi Satakunnana Ammattikorkeakoulun kirjastossa, mutta muuten kursseihin liittyiviä julkaisuja on paljon.

Kirjasto avannut ovensa kesäkuussa 1989. Kolme kerroksisessa kirjastossa on n. 10000 neliömetriä pinta-alaa ja kirjastossa on noin 365 000 kirjaa, yli miljoona mikrofilmiä ja sinne tulee yli 3000 lehteä ja julkaisua!! Karttoja löytyy 55 000 ja siellä on myös valtion julkaisuja 177 000 kappaletta!

Mediakeskuksesta löytyy 38 000 nimikettä eri formaateissa, on vhs, dvd, cd-tuotteita sekä tietokone ohjelmistoja.

Kirjasto tarjoaa rauhallisia opiskelutiloja opiskeiljoille ja se onkin todella hyvin auki. Viikolla sinne voi mennä opiskelemään 7:45-0:00, ja viikonloppuisinkin la 10:00-18:00 ja su 13:00-0:00. Siellä vaan on hieman liian hiljaista meidän makuumme... :D

23.2.2009

St Louis ja Anheuser-Busch vierailu

Sunnuntai aamuna heräilimme 10 aikaan ja pakkailimme kamat pikku hiljaa kotimatkaa varten.

Ennen kotiin lähtöä kävimme kuitenkin vielä vierailemassa Anheuser-Buschilla, joka siis on yksi Yhdysvaltojen suurimmista panimo-alan yrityksistä ja tunnetuin merkki on Budweiser-olut.

Tehtaalla kiersimme katsomassa ensin hevostallit, jotka kuuluvat olennaisena osana panimoa. Tämän jälkeen olikin vuorossa oluen panemisen prosessiin tutustumista eri vaiheissa. Näimme iiiisoja olutsammioita, jotka liittyivät oluen panemisen loppuvaiheisiin, sekä pääsimme katsomaan pullottamista ja tölkittämistä.
Viimeisenä vuorossa oli mielenkiintoisin osuus, eli oluen maistelu. Jokainen vieras sai 2 olutta. Me tyydyimme nauttimaan Rickin ja Svenin kanssa yhdet oluet. Minä ja Sven otimme Michelob Amber Bock olutta, joka oli tummempaa olutta. Ja tämä maistui aivan erinomaiselle! Rick taasen otti jotain vaaleampaa olutta, jonka nimi valitettavasti jäi tarkistamatta ennen lähtöä.

Tämän jälkeen olikin aika aloittaa kotimatka, ja ajovuorossa olikin Nelli. Meno oli erittäin hilpeää ainakin takapenkillä, jossa minä, Sven ja Chris naureskelimme todella huonoille vitseillemme. Etupenkki (Nelli ja Rick) välillä toivoi vähän laadukkaampaa juttua, mutta sitä toivetta emme valitettavasti pystyneet toteuttamaan.

Ajettuamme Interstate 57:ää jonkin aikaa kotiin päin, alkoi näyttää sille, että autot peruuttaa vastaan... Kauheat letkat autoja olivat pysäksissä tiellä. Siinä sitten ihmettelimme ja kummastelimme 1,5 h että mitähän kauheuksia on sattunut, kun liikenne oli poikki... pikku hiljaa matelimme välillä eteen päin ja taas olimme pysäksissä.

Poliisi ohjasi liikentee pois Interstatelta pienemmälle tielle, ja seurasimme letkaa ihmeissämme, että mihinköhän sitä nyt päädytään... Kello oli jo lähemmäs 6 ja kirosimme, kun menee kovin myöhäiseen kotiutuminen.

Usean kilometrin kiertolenkin jälkeen pääsimme takaisin Interstate 57:lle ja jatkoimme matkaa... Edelleen täysin tietämättöminä syystä, miksi jouduimme ihme kiertolenkin tekemään... Tänään sitten oli pakko googlettaa, että mistä oikein oli kyse ja siellä oli vaarallista materiaalia kuljettanut rekka kaatunut teiden keskelle (interstatella molempiin suuntiin on vähintään 2 kaistaa ja ne on erotettu toisistaan melko leveällä maakaistaleella). Mitään tietoa siitä, mitä materiaalia autossa li ollut, ei kerrottu...

Kampuksella oltiin vihdoin ja viimein joskus puolen yön aikaan. Äkkiä kamat autosta ja sisälle. Oli ihana tulla omaan "kotiin" ja saada käydä omaan sänkyyn unille...

Kiikkustuolissa sitten vanhana mummona on kyllä tätäkin reissua mahtava muistella!!

St. Louis ja Mardi Gras

Perjantai tulla tupsahti kuin varkain nurkan takaa, ja olikin jo aika suunnata Svenin ja Rickin kanssa kohti autovuokraamoa hakemaan autoa. Mukavasti mukaan lähti jälleen "pikku" auto, Dodge Magnum... :D

Nopeasti kampuksen kautta hakemaan tavarat ja Chris auton kyytiin. Ja ei kun auton nokka kohti St. Louisia. Puolet matkasta saatiin Nellin kanssa kulutettua hyvin tekemällä Termodynamiikan kotitehtäviä... Hieman haastetta lisäsi tien epätasaisuus ja hiljalleen pimenevä ilta.

6,5h matkan jälkeen näkyi jo St. Louisin keskusta. Hotellimme sijaitsi n. 20 km keskustasta joten suuntasimme suoraan sinne. Pieniä ongelmia oli löytää perille, kun muutama highway oli suljettu tietöiden takia. Ja täällä kun ei mitään kiertoteitä merkata, vaan ihan ite saat sompailla mitä reittiä haluat, niin tuotti hieman vaikeuksia löytää tietä, mitä pitkin päästään hotellille. Onneksi meillä oli Rickin Tomtom mukana, ilman sitä oltaisiin oltu hukassa...

Hotelliin kirjauduttiin nopeasti sisälle ja mentiin asettumaan taloksi huoneeseemme. Huone oli todella mahtava. Hilton-hotellit näemmä rakennetaan tässä maassa hyvin pramean näköisiksi. Ilta kulutettiin ihan hotellihuoneessa hengailemalla ja juttelemalla, sekä televisiota katsomalla.

Lauantai aamuna herätyskello pärähti iloisesti soimaan kello 8. Aamupalaa piti mennä syömään, mut selvisi vasta siinä vaiheessa ettei se kuulukkaan huoneen hintaan, joten jätettiin väliin ja päätettiin mennä keskustassa syömään. Jouduimme kuitenkin odottamaan jonkin aikaa, kunnes Rickin kaveri Alain tuli hotellillemme jonkun kaverinsa kyydissä. Sitten suuntasimme koko poppoo kaupungille. Mukavana yllätyksenä meitä odotti pieni jääkerros auton päällä, sillä yöllä oli satanut hitusen lunta...

Mardi Gras kulkue lähti liikkelle joskus 11-12 aikaan. Kulkueessa oli siis erilaisia kulkuneuvoja jotka oli koristeltu monin mielenkiintoisin eri tavoin... Kulkueeseen kuului myös helmien heittely, eli sellaisia muovisia helminauhoja heittelivät kadun varrella olevaan yleisöön, vähän niin kuin suomessa heitellään penkkarikarkkeja. Merin kanssa yritimme sopia näkevämme jossain, mutta kaikessa siinä ihmispaljoudessa se osoittautui mahdottomaksi...

Siellä menikin aika mukavasti, joskus 2 aikaan taisi kulkue loppua. Katsomassa olevat ihmiset olivat jo siinä vaiheessa ihan tuhannen tukat ja alkoi jo hieman ärsyttää meitä. Ainut meidän porukastamme joka tuossa vaiheessa oli jo alkoholia kerinnyt nauttimaan, oli Alain.

Päätimme suunnata yhteen St. Louisin suurimmista nähtävyyksistä, eli the Gateway Archille. Merin kanssa saimme sovittua, että hän tapaa meidät siellä. Tämä Arch on suomalaisen arkkitehdin, Eero Saarisen suunnittelema monumentti, jonka rakennus aloitettiin 1961 ja saatettiin vihdoin päätökseen 1965. Rakennus on tehty ruostumattomasta teräksestä ja se on 192 metriä korkea. Huipulle pääsee kahdella "junalla", joiden vaunut muistuttavat ihan avaruuskapseleita. Huipulla on useita pieniä ikkunoita, joista avautuu mahtavat näkymät St. Louisin keskustaan ja Illinoisin puolelle. the Archissa käynti oli aivan mahtava kokemus!!Archin jälkeen suuntasimmekin keskustaan ja päätimme mennä syömään. Kadulla törmäsimme keskustassa liikkuvaan keskustaoppaaseen, jolta kysyimme ruokapaikkaa. Hän ystävällisesti lähtikin meille paikan näyttämään, eikä meidän tarvinnut sompailla keskenämme ja yrittää löytää perille.

Ruokapaikka oli todella mukavan oloinen ravintola. Söimme Nellin ja Merin kanssa aivan käsittämättömän mahtavat pihvit ja joimme erinomaista punaviiniä.

Ruuan jälkeen meidän piti lähteä katsomaan St Louis Blues vastaan Nashville Predators jääkiekko peliä, mutta harmittavasti jouduimme sen jättämään väliin... Halvimmat istumapaikkaliput olisivat maksaneet 165 dollaria, sillä Mardi Grasin takia halvemma liput oli myyty. Kuulemma yleensä halvimmat liput irtoaa n. 20 dollarilla, eli vaikka NHL:stä on kyse, ei itseään kipeeksi tarvitse maksaa päästäkseen katsomaan.

Pienten mutkien ja vääntöjen kautta minä, Nelli, Meri, Sven ja Chris suuntasimme hotellille vaihtamaan vaatteita, jotta lähtisimme baariin. Kun pääsimme hotellille, ja istahdin hetkeksi alas, totesin että musta ei ole enää baariin lähtijäksi... Nelli, Meri ja Chris lähtivätkin Sven kuskaamana sitten Rickin seuraksi, tämä kun oli jäänyt kaverinsa Alainin kanssa keskustaan siksi aikaa kun muut kävisivät hotellilla. Tässä vaiheessa tiesimme jo, ettei Meri voisikaan jäädä yöksi, sillä Alain olikin päättänyt lähteä kotiin jo samana iltana, vaikka heidän piti yhdessä lähteä vasta seuraavana päivänä...

Nelli, Chris ja Rick kotiutuivatkin baarista jo hyvissä ajoin Merin lähdettyä kotimatkalle. Hiukan aikaa vielä juttelimme ja katsoimme telkkaria ennen kuin toivotimme hyvät yöt ja rupesimme nukkumaan.

18.2.2009

Tornadovaroitus

Tänään annettiin täällä ensimmäinen tornadovaroitus. Tornado varoitus annetaan täällä siinä vaiheessa, kun pyörteen muodostuminen havaitaan tutkassa.

Oltiin Nellin kanssa just lähdössä tunnille kun ihmeteltiin että mikä hiton pilli nyt huutaa... Jatkettiin vaan kävelyä, kun kaikki muutkin kerran ihan rauhassa jatkoi matkaansa ja mentiin Brown Hallille, missä piti tuntien olla. Porukka seisoi vaan ulkona odottamassa ja yks tyyppi meidän kurssilta tuli juttelemaan ja kysyi, että kuultiinko hälytys. Kertoi sen olevan tornadovaroituksen merkkiääni ja jos mennään sisälle, joudutaan menemään alakertaan tornado/pommisuojaan.

Jäätiin muiden kanssa siihen ulos sitten odottelemaan ja n. 15 minuutin päästä päästiinkin jo sisälle, kun "tilanne" oli ohi. Käytävissä soi viesti, että varoitus on ohi ja voidaan palata normaali toimiin. Mentiinkin siitä sitten Heat Transferin tunnille.

Tunti oli oikeastaan aika turha, sillä tämä ihana viesti varoituksen päättymisestä jatkoi soimista n. 15 minuuttia, eikä opettajan puheesta kuullut tänä aikana sanaakaan... :D Kuvassa pienipunainen pömpeli, josta tulee ohjeet varoituksen tullessa. Oli tullut joku pikku tietokonevika, koska viestin tuleminen jouduttiin lopettamaan manuaalisesti... :P

Ja juuri kuulimme, että alueella pörrää kaksi tornadoa, toinen pohjoisessa, toinen etelässä, eli siis turhaan varoitusta ei annettu...

17.2.2009

Spring Break suunnitelmia

Kohta on käsillä jo yksi odotetuista hetkistä, eli Spring Break! Se on täällä iso juttu, sillon nuoret laumoittain lähtevät jonnekin viettämään "laatuaikaa" kavereiden kanssa aikaa.

Me päätimme Nellin kanssa suunnata kohti Floridaa. Eilen varailimme jo hotellihuoneita. Tarkoituksena olisi lähteä 7.3. aikaisin aamulla ajamaan kohti Tampaa, ajomatkaa on n. 12 h eli koko päivä menee ajellessa. Tampassa vietetään pari yötä. Sieltä suunataan auton nokka sitten kohti Miamia 9.3. jossa olisi tarkoitus olla taas pari yötä. 10.3. ajatuksissa olisi tehdä päiväreissu Key Westiin. Miamista matka jatkuu sitten kohti Orlandoa 11.3, jossa sitten vietämmekin loppu loman katsellen nähtävyyksiä ja shoppaillen. 14.3. ajetaan sitten taas takaisin Cookevilleen.

Jännityksellä odotamme jo tuota reissua, vielä olisi 17 päivää jäljellä... :)

15.2.2009

Valentine's day

Eilen täällä juhlittiin Valentine's daytä. Eli siis rakastavaisten päivää, ei ystävänpäivää kuten tylsässä epäromanttisessa suomen maassamme.

Meidän asuntolassa ravas poikia kukkakimppujensa kanssa, ottipa jotkut rohkeet jopa mukaansa kitaransakin... Illalla kun oltiin ravintolassa, siellä oli paljon pariskuntia syömässä.

Pitkän aikaa kaupoissa on myyty jo kaikkea krääsää tätä juhlaa varten. On ollu suklaata, pehmoleluja, ilmapalloja, kukkia jne...

Me vietimme oikein ystävänpäivää ja syötiin uusien ystäviemme kanssa epäromanttisesti pizzaa tuolla alakerran oleskelutiloissa samalla donkkauskisoja katselle! :D Hauskaa oli ja pizza pirun hyvää!

Illalla käytiin taas vähän viihteellä ja se on kyllä aina yhtä hauskaa tossa porukassa!

8.2.2009

Gatlinsburg ja Smokey Mountains

Tänään lähdettiin siis aamulla aikaisin kohti Gatlinsburgin kaupunkia ja Smokey Mountainsia. Ajomatka meni yllättävän kivuttomasti, vaikka sinne ajettiin n. 2,5 h.
Ensin käytiin hakemassa vähän opastusta turisti infosta Smokey Mountainsin kupeesta. Sit lähdettiin ajelemaan pienelle vesiputoukselle. Sinne piti patikoida n. 1,3 mailin mittainen lenkki, koko matkan polku kiipes ylämäkeen pienessä kulmassa. Perille kun päästiin, otettiin muutamia kuvia, nautittiin luonnossa ja hengähdettiin hetki. Sit suunnattiinkin samaa reittiä alaspäin. Olisi siitä vielä eteenpäin päässy jotain pienempää polkua pitkin jonnekin, mut jätettiin väliin.
Alas kun päästiin, päätettiin palata takaisin Gatlinsburgin kaupunkiin, sillä pojilla oli pikkasen nälkä, kun eivät olleet mitään aamupalaa vielä syöneet ja oltiin jo puolissa päivin. Matkalla takaisin kaupunkiin jouduttiin hetken aikaa odottelemaan, kun joku oli ilmeisesti saanut parkkipaikalla sairauskohtauksen ja hänet haettiin helikopterilla pois...Gatlinsburgin kaupunki on todella kaunis pieni kaupunki ihan Smokey Mountainsin kupessa. Värikäs ja täynnä aktiviteetteja. Löytyy erilaisia museoita, kumituslinnaa, tuolihissillä pääsee jonkun nyppylän päällekin menemään...

Käytiin pienessä ravintolassa syömässä pizzat ja sit lähdettiin kävelemään katuja ees taas. Löydettiin aivan ihania kujia, joissa oli paljon paljon pieniä putiikkeja. Arkkitehtuuri oli kaunista, joskin hyvin teennäistä. Mutta se ei meitä haitannut, kiva oli katsella pikkuputiikkien tarjontaa. Meille mukaan lähti ainoastaan toffeeta ja sellasia tikun näköisia karamellipötköjä karkkikaupasta, jossa tuotteet tehdään paikan päällä. Mutta Rick löysi vihdoin etsimänsä stetsonin yhdestä puodista ja onnellisena lähtikin kotimatkalle uuden hatun omistajana.

Perillä Cookevillessä oltiin vasta josku puol 7 aikaan. Käytiin vielä meksikolaisessa ravintolassa syömässä (ruoka oli aivan taivaallista!!) ja sitten pitkin suunnata jo takaisin kampukselle.

Huomenna olisi vuorossa Tennesseen osavaltion ajokortin suorittaminen... Katsotaas nyt, saadaanko sitä huomenna, kun voi olla että pistävät tekemään ajokokeenkin...

7.2.2009

Road trippiä

Eilen vuokrattiin porukalla taas auto, jotta päästään viikonloppuna kulkuun! Saatiin jälleen kerran Dodge Charger, joka meillä parisen viikkoa sitten oli. Siihen tykästyttiin, ja kun kerran myyjä sitä tarjos, heti naama virneessä se otettiin vastaan.

Tänään lähdettiin sitten aamusella ensin käymään Burgess Fallsilla, joka on siis osavaltion puisto, jossa on upeat vesiputoukset. Ajomatkaa sinne ei ollut kuin noin puolisen tuntia, mutta siellä vierähtikin tovi, jos toinenkin, kun patikoitiin metsässä polkua pitkin putouksille!

Ilma oli suosiollinen +20 celcius astetta!! Aurinkoisessa ilmassa oli hyvin mukava kävellä luonnossa ja katsella sen ihmeellisyyksiä... Kuvia tuli otettuakin jonkin verran, sillä paikka oli aivan upea!!

Putouksilta suunnattiin kohti Lebanonia, koska Rick halusi ostaa itselleen siellä olevasta nahka outlet-myymälästä stetsonin. Sinne asti kun päästiin, jokaisen naama veti väkisinkin hymyyn. Olimme olettaneet, että olemme menossa vain yhteen kauppaan, jossa myydään nahkatuotteita. Mutta paikka osoittautuikin outlet-malliksi, eli paikka oli täynnä merkkivaatteiden outlet myymälöitä. Tommy Hilfigeriä, Ralph Laurenia, GAPia... kaikkea löytyi!! Pojatkin innostuivat shoppailemaan ja löysivätkin mukavan pinon vaatteita itselleen. Taisimme Nellin kanssa jäädä vähemmälle tällä kertaa. :D

Sitten ajeltiinkin pitkän päivän uuvuttamina takaisin Cookevilleen ja mentiin Cosmosiin kunnon pihviaterialle. Hullulle tuntui maksaa 20 dollaria 2 ihmisen 150 grammaisista naudanpihveistä juomien kanssa... :D Ja pihvi oli varmasti yksi elämäni parhaista, niin mureaa ja mehukasta!

Sieltä suunnattiinkin kampukselle. Mun ja Nellin piti lähteä käymään vielä Walmartissa ihan kahdestaan, et mä pääsen harjottelemaan tota autolla ajoa täällä Jenkeissä. Kyllä kieltämättä vähän iski jännäkakkaa housuun, kun Sven ja Chris lähtivätkin mukaan ja jouduin ajamaan koko porukan Walmartiin. Täällä liikenne järjestelyt on melkolailla erilaiset, kuin Suomessa ja ajotyyli myöskin hyvin erilainen.

Hyvin selvittiin ja mukava oli tollasta "pikkuautoa" saada ajaa. :D Lykkäsin jo kovasti Svenille avaimia mut tää sano et kotiin ei päästä, jos sä et aja... Huomas vissiin et mä hermoilin ja pisti uudestaan ajamaan, et pääsen turhasta hermoilustani. Takaisin päin matka menikin mukavammin, kun rupesin rentoutumaan.

Kateltiin vielä Dunhamin dvd Spark of Insanity ja sen jälkeen olikin aika vetäytyä nukkumaan. Huomen aamulla lähtö kello 08:00 kohti Gatlinburgia!!

PS: Tuleepa nyt sitten koettua ensimmäinen flunssakin täällä, tällä hetkellä mä olen ihan tukossa kurkku karheana ja Nellikin tossa valitteli nenän tuntuvan sille, et flunssa iskee...

2.2.2009

Uusi päivä, uudet kujeet

Pitkästyttävän... anteeksi, siis.... Mielenkiintoisen koulupäivän jälkeen, mentiin Nellin kanssa taas tonne Fitness Centeriin. Pyöräiltiin eka 35 min spinnin pyörillä, sykkeet huiteli mukavissa 160 lukemissa suurimman osan aikaa... Sit vielä pari palauttavaa kävelykierrosta radalla ja eiku uimaan! Uimassa käytiin vaan lihasten rentouttamisen vuoksi, niinpä uitiin vaan muutama hassu kierros.

Sit ei ku saunaan ja suihkuun. Alkokin tämän jälkeen jo olemaan nälkä... Mentiin belgian poikien kämpälle, kun mun piti lainata Sveniltä neulaa ja lankaa... Lensi nääs nappi takista yks päivä. Sit syömään... Tortilla maistui kumman hyvälle!

Pitkään höpötettiin hölmöjämme tossa ulkona Svenin ja Chrisin kanssa. Huumorin taju osuu kyllä niin hyvin yksiin... mut kyllä meitä muut pitää ihan idiootteina. :D

1.2.2009

Tenttiä

Huh hei... Ensimmäinen online tentti tehty. Mahtaa opettajalla olla hauskaa, kun katselee kellon aikoja, koska me ollaan tenttimme tehty.

Minkäs sille voi, jos aivotoiminta on parhaimmillaan myöhään illalla. Hyvin meni tentti, molemmat saatiin 9/10.

Jos vaikka nukuksimaan, et jaksaa huomen taas touhuta.