11.4.2009

Pitkä perjantai

Tänään oli aika erikoinen pitkä perjantai. Herättiin vasta puolilta päivin kun ei ollut kello soittamassa, miten uni maittoikin noin pitkään... Johtui ehkä siitä et mä heräsin yöllä järjettömään ukkoseen ja revin tietokoneen ja ulkoisen kiintolevyn irti seinästä ja sit kestikin hetken ennen kuin saan taas unen päästä kiinni.

Siinä päivällä sit vähän lueskeltiin Nellin kanssa kirjoja ja aateltiin et lähdetään kävelemään kohta Walmartiin ja siinä matkalla käydään Dolce Cafessa kahvilla. Just heitin yöpaidan pois päältäni, kun kuultiin et alko sireenit soimaan. Eka ajatus et taas menee paloauto, mut aika nopeesti ajatus vaihtui siihen, et nyt iski tornadovaroituksen hälyt päälle. Samassa alkoikin käytävän hälyttimistä kuulua viesti että kansallinen sääkeskus on antanut tornadovaroituksen, kaikkien siirryttävä välittömästi tornadosuojaan alakertaan.

Äkkiä ekat vaatteet päälle mitä käteen osui, ja sit alakertaan tornado suojaan. Ei meillä mitään paniikkia ollut, ihan rauhallisin mielin sinne mentiin.

Sinne kerääntyi sit pikku hiljaa kaikki ne vähän ihmiset joita tällä hetkellä asuntolassa oli, sillä monet olivat jo eilen menneet kotiin, koska tänään ei ollut koulua. Istuttiin, juteltiin, pelattiin korttia... ja jossain välissä mä kävin hakemassa meille vettä huoneesta ja kirjat. Sit lueskeltiin kirjoja ja odotettiin ajan kulumista.

N. 1,5h myöhemmin meille sanottiin et saadaa poistua, vaara ohi. Siitä meni vielä yks 10-15 min ennen kuin hälytysjärjestelmästä tuli viesti, et vaara ohi.

Äkkiä nettiä selailemaan ja katsomaan tuhon jälkiä... Aika ikävää jälkeä olikin tornado tehnyt reilun tunnin ajomatkan päässä olevassa Murfreesborossa. :( Taloja oli hajonnut ihan säpäleiksi, autoja katollaan... 2 ihmistä kuollut ja useita loukkaantuneina... Ei siis ole mikään leikin asia nuo tornadot. Täällä meidän suunnallakin oli ilmeisesti havaittu 2 suppilomuodostumaa taivaalla, mut ilmeisesti eivät olleet maakosketusta ottaneet. Aiheesta voi lukea uutista täältä!

Sit lähdettiinkin Walmartiin ja katseltiin, kun taivas oli yhä todella tumma paikka paikoin ja toisaalla taas oli aivan kirkasta ja aurinko kurkisti pilvien raoista.

Walmartista kun tultiin, rynnättiin melko ripeästi takaisin alakertaan, tällä kertaa syynä oli Nashville Predatorsin peli, joka alkoi telkkarista! Saatiin ihan rauhassa katsella peliä, sillä täällä ei tällä hetkellä montaa ihmistä ole. Saatiin onneks hiukan hillittyä kiroomista ja huutamista, eikä kukaan ainakaan tullut valittamaan, et liian kovalla volyymilla suutamme auottaisi. :D Harmi vaan Predatorsit eivät päässeet play offseihin, oltais menty kyllä katsomaan peli Nashvilleen, jos oisivat päässeet...

Huomenna pitäis aamusti lähteä taas Fall Creek Fallsien kansallispuistoon yhden tässä asuntolassa asuvan tytön ja hänen parin kaverinsa kanssa. :) Mennään vähän patikoimaan ja nauttimaan luonnosta. Toivottavasti sattuu hyvä sää huomiselle!

Ei kommentteja: