28.12.2008

15 päivää...

Lähtö lähenee kovaa vauhtia! Joulu on juhlittu, kohta jo Uuden vuoden juhlakin.

Enää 15 päivää kunnes lähtö koittaa. Pitäisi työhuoneen lattialle raivata sellanen matkalaukun mentävä aukko ja ruveta viemään tavaroita matkalaukkuun sitä myöden, kun tulee mieleen, et hei, tota mä tarviin! :)

12.12.2008

Lähtö lähenee

Nyt vois jo sanoa, että alle kuukausi reissuun! :D

Nopeesti se aika kyllä sit loppujen lopuks menee. Eilen pistin jo ensimmäisiä tavaroita matkalaukkuun. Pikku hiljaa pitäis ruveta muutenki miettimään, mitä pitää ottaa mukaan... Onneks on kunnon kokoinen matkalaukku, mihin tavaroita pakkailla. ;) Painorajojen sallimissa rajoissa tietenkin.

Miestäkin on tainnut vähän ruveta jännittämään, kun on ollu ärripurri viimeisen kuukauden ajan. Onneks on molempien vanhemmat lähellä auttelemassa, ettei tarvi ihan yksinään pärjätä. Ja luulen et mun levottomuuteni on tarttunu myös lapsiin, sillä he on monena yönä nukkuneet meidän sängyssä...

9.12.2008

Viisumin hakureissu

Tänään oli sitten reissuun lähdön viimeinen ns. paperirallipäivä. Eli viisumin hakureissu Helsingin Yhdysvaltain suurlähetystöön.

Kauheesti jänskätti ja uni ei meinannu yöllä tulla... 03:50 heräsin ja pikkusen jotain aamupalaa nassuun ja meikkiä ja sit odottelemaan et Nelli tulee. Nelli pärähti pihaan abouttiarallaa 4:50 ja sitten lähdettiin Meriä hakemaan.

Ennätysnopeeta rallia Merin luo ja tsädäm, nokka kohti Helsinkiä. Matka sujui rattoisasti jutellessa, kellään ei ollut yhtään väsy... tais tytsiä hiuka jännittä! ;)

Helsingin päässä alko iskemään jo pien paniikki, kun 1-tiellä oli pikkasen ruuhkaa... Mun aika oli 08:45 ja GPS:n arvioitu saapumisaika lähestyi kovaa vauhtia tuota maagista aikaa. No, kaikkien sattumuksien jälkeen pääsimme perille lähetystön eteen juuri tasan klo 08:45 ja mä hyppäsin autosta pihalle ja juoksin portille.

Reilu puolitoista tuntia myöhemmin kaikki 3 onnellista naista asteli kikatellen pihalle lähetystön porteista, SAIMME VIISUMIT!! :)

Ja sen jälkeen alkoikin reissun mukavin osuus, eli shoppailu. :D Iso-Omena käytiin katsastamassa, onnettoman oloinen paikka oli. Ei kun Jumboon. Jumbosta löytyi ainakin meidän lapsille joululahjat ja sitten suunnattiin Ikeaan. Ikeasta sitä sun tätä matkalle mukaan, mm. tyynyt ja peitot (4€ tyyny+peitto), ettei tarvi nukkua missään hikisissä ja likasissa petikamoissa.

Pitkä ajomatka kotiin alkoikin Ikeasta ja mä vetelin tasaisin väliajoin pienet välikuolemat Nellin ja Merin pitäessä matkafiilistä yllä.

Erittäin ikimuistoinen ja hauska reissu oli tämäkin!! Kiitos arvon naisille mahtavasta matkaseurasta. Ja Herran haltuun. ;D

Kuvassa vielä Merin intoilua viisumeista.

2.12.2008

Aika matelee

Odottavan aika on pitkä. Kyl näi o.

Suurin osa paperisodasta käyty, jäljellä enää viisumihaastattelut ja siihen liittyvät paperiasiat.

Kovasti kutkuttaa jo lähtö... 1 kuukausi, 1 viikko ja 3 päivää lähtöön. Pian saakin jo ruveta pakkailemaan matkalaukkuja! :D Onneks edessä on joulu ja muuta kivaa, niin aika kuluu huomattavasti nopeammin!

16.11.2008

Läksiäiset 15.11.2008

Läksiäiset vietettiin vauhdikkaissa merkeissä eilen. Paikalla olivat molempien lähimmät kaverit parempien puoliskoidensa kera. Alkuun meno oli melko nihkeää ja paikalle vaivautunut dj joutui panemaan parastaan, että olisi porukkaa saatu liikkeelle.

Onneksi sitten vähän enemmän nesteytystä saatuaan alkoi porukkakin tanssimaan! Macarenat, Ketchup songit ja muut "loistohitit" kerittiin siinä kuulemaan ja onnellisesti tanssimaan. Luonnollisesti 21 aikoihin, kun dj piti lähteä, oli meno vauhdikkaimmillaan.

Mutta illan vietto ei suinkaan siihen loppunut. Tiia järjesti aarteen etsintää, joka saavutti suuren suosion. ;) Palkinnot suorastaan revittiin käsistä ja viimeinekin aarre oli löydetty vajaa puoli tuntia etsintöjen aloittamisesta.

Ja sen jälkeen meno jatkuikin vapaamuotoisesti tanssin, naurun ja keskustelujen merkeissä. Vieraskirjaan jätti jokainen merkintänsä ja niille jutuille saatiinkin nauraa...

Pikku hiljaa porukka alkoi siirtyä baariin ja jäljelle jäävä porukka nautti viimeisistä hetkistä juhlatilassa. Pieni siivous ennen kotiin nukkumaan menoa kellon ollessa abouttiarallaa 2 yöllä.

Kiitokset kaikille ihanille ihmiselle, jotka olitte paikalla! Eipä ole hetkeen ollut noin hauskaa! :D

13.11.2008

Posti kulkee... kusti polkee...

Tänään nyt sitten vihdoin tulivat Tennesseestä paperit! Saadaan taas asioita hoideltua vähän eteenpäin, kun nyt voimme varata Helsingistä USA:n lähetystöstä viisumihaastattelua varten aikaa. :)

Ja saadaan jenkkilän päähän taas lähetettyä papereita täytettynä jolloi siellä päässä prosessi lähtee surraamaan eteenpäin.

Pikku hiljaa alkaa lähtö tuntua todellisemmalle! Jollain tasolla sen on kyllä jo tajunnutkin, mutta vielä konkreettisemmaksi muuttuu, kun asioita saadaan hoidettua siihen malliin, että kohta ei tarvi tosiaan muuta tehdä, kuin pakata laukut ja lähteä kentälle odottamaan konetta! Jännää!!!

11.11.2008

Paperirallia

Vaihdon "mukavin" osuus menossa... Kauhea papereiden täyttely Kelaan jne... Oi voi. Tästä rallista kun selvitään, toivottavasti vaan saadaan alkaa odottelemaan itse lähtöä.

6.11.2008

Kaiken alku...

...ja juuri. Syksyllä 2007 aloittaessani koulun, ei kauaakaan mennyt kun ensimmäisen kerran ilmoille pomppasi mahdollisuus lähteä suorittamaan osa opinnoista ulkomailla. Kahden lapsen äitinä tietty ensin vähän arastelin ajatusta, mutta pikku hiljaa aloin kypsymään sille ajatukselle, että ihan oikeasti lähden toteuttamaan omia unelmiani.

Nelli oli myös innostunut ajatuksesta ja yhteisen kohdemaan valitseminen sujuikin kivuitta. Helmi-maaliskuussa 2008 olikin sitten jo haun ensimmäinen vaihe, koulun sisäinen haku. Sinne lähetimme hakemukset ja saimmekin tiedon, että olemme koulun puolesta hyväksytty lähtemään vaihtoon, kohdekorkeakouluna Tennessee Technological University.

Kesä meni töiden merkeissä, eikä mitään edistystä vaihdon kanssa tapahtunut, sillä seuraava vaihe olisi Magellan haku lokakuussa. Siispä säästelimme vain rahaa parhaamme mukaan ja suunnittelimme hyvinkin lennokkaita suunnitelmia puolitosissamme.

Lokakuun alussa olikin aika täyttää jälleen henkilötietoja ja opiskelutietoja aimo määrä ja lähettää hakemus eteenpäin. Tällä kertaa olikin vielä tärkeämpi haku, Magellan haku. Magellan on siis vaihdon järjestävä organisaatio, joka siis suorittaa valinnat, minne kukakin lähetetään.

Alkoi piinaava odotus... Ja vihdoin ja viimein, lokakuun viimeisellä viikolla tuli tieto: olimme hyväksytty Tennessee Techiin kevääksi 2009! Voi sitä riemun määrää!!!

Ja tietenkin heti seuraavan päivänä piti mennä ostamana lentoliput ja silloin vasta alkoi lähtö tuntu todelle!!